reklamavelika2015a

pedijatrija1

Prigodom 20. SMOTRE DJEČJEG STVARALAŠTVA DRUŠTVA NAŠA DJECA HRVATSKE pod nazivom „Radost, igra i stvaralaštvo djece“ u petak 06. svibnja 2016.g. u Našicama, Odjel Pedijatrije Opće bolnice Našice posjetile su Snježana Krpes, tajnica  i Marina Žilić, koordinator volontera Saveza društva naša djeca Hrvatske u pratnji Darije Vlajnić, mag.mus. predsjednice DND-a Našice i članice koordinacijskog odbora akcije „Za osmjeh djeteta u bolnici“.

Kratkom sastanku koji je tom prilikom održan u uredu ravnatelja OB Našice uz gore navedene predstavnike Saveza DND-a ispred OB Našice nazočili su Ljiljana Hodak, dr.med. pomoćnica ravnatelja za kvalitetu,  Zvjezdana Gvozdanović, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo te ispred Odjela za pedijatriju Vlasta Varžić, dr. med., spec. pedijatar, rukovoditelj,  Gabrijela Rendulić Wolf, dr. med., spec. pedijatar i Anica Kurtanje, bacc. med. techn., glavna sestra.

Predstavnice Saveza i predsjednica DND-a Našice posjetile su Odjel pedijatrije,na kojem su osim obilaska odjela, razgovarale sa prisutnim liječnicima o daljnjoj suradnji  i o Akciji pod nazivom „Za osmjeh djeteta u bolnici“.

Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara s namjerom da se i u Republici Hrvatskoj ostvaruje suvremena svjetska ideja „otvorene bolnice“ u odnosu na djecu, te polazeći od Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta i primjenjujući Europsku povelju o djeci u bolnici, zajednički su 1999. godine pokrenuli stručnu i društvenu Akciju pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici“.  Cilj  je ove Akcije promicanje i primjena suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece, a akcija se odnosi na djecu od rođenja do završetka osnovnog školovanja i provodi se kontinuirano tijekom godine, u vremenu dok djeca borave u bolnici. Akcija se provodi u bolnici, dječjem odjelu, uz zajedničko osmišljeno sudjelovanje medicinskog osoblja i vanjskih stručnih i društvenih suradnika iz Društava Naša djeca te drugih udruga i ustanova.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.