reklamavelika2015a

bolnica11

Povodom svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7.4. predsjednica DND-a Našice Darija Vlajnić zajedno s  članicama društva  Brankom  Hajek i Natašom Filipović posjetile su  bolesnu djecu na odjelu pedijatrije OB Našice. Toplu dobrodošlicu  poželjele su im dr. Inga Sitaš, dr. Imša Torlaković,glavna sestra odjela  Anica Kurtanjek, glavna sestra bolnice Zvjezdana Gvozdanović,te ostalo medicinsko osoblje odjela. Nakon obilaska odjela bolesnoj djeci članice su darivale  svježe voće, slatkiše, DVD filmove te im poželjele brzi oporavak.

bolnica12

„Ova lijepa suradnja  između DND-a Našice i našičke bolnice traje već dugi niz godina,a posebno se veselimo što smo pomogli našičkoj bolnici u dobivanju prestižnog statusa  „Rodilišta – prijatelja djece“ .Time je potvrđeno da se  majkama i njihovoj djeci pruža najkvalitetniju skrb i to prema svjetskim kriterijima inicijative „Rodilišta – prijatelji djece“ koju UNICEF u Hrvatskoj provodi u suradnji s Ministarstvom zdravlja. To znači da primjenjuju deset koraka za uspješno dojenje i poštuju odredbe Međunarodnog kodeksa o reklamiranju i prodaji nadomjestaka za majčino mlijeko. DND Našice i druge udruge za djecu imaju u bolnici / dječjem odjelu ulogu poticanja i provedbe raznovrsnih društveno - odgojnih i zabavnih aktivnosti koje su prilagođene trenutnim zdravstvenim mogućnostima djece u bolnici i  iskreno  se nadamo da će odjel pedijatrije uskoro dobiti još jednu titulu, a to je za osmjeh djeteta u bolnici“ -rekla nam je predsjednica DND-a Našice prof. Darija Vlajnić.

Po završetku posjeta bolesnoj djeci članice su posjetile i vrijedne učenike - volontere Srednje škole Izidora Kršnjavog Našice  i njihovog profesora Ivana Hajeka, koji kreativno oslikavaju odjel palijativne medicine te knjižni kutak Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.