banner izzy2016

dar1

Iz Humanitarne udruge Dar dobrote, pozivaju sve zainteresirane predstavnike udruga i organizacija s našičkog i šireg područja da u ponedjeljak, 14. kolovoza u 20 sati dođu u prostor Hotela Panolija Našice, a radi dogovora oko sudjelovanja na 4. humanitarnoj manifestaciji „Mali grad velikog srca“.

 

Log in to comment
socijalna1

Iz Humanitarne udruge Dar dobrote obavijestili su nas kako Socijalna samoposluga Našice neće raditi u terminima između 15. srpnja i 15. kolovoza kao i svake godine dosad, a zbog ljetne pauze s ciljem da se volonteri udruge koji neumorno rade tokom cijele godine odmore.

 

Log in to comment
dar1
U subotu 1. srpnja s početkom u 16:30 sati u prostoru pastoralnog centra Emaus Humanitarna udruga Dar dobrote održala je šestu redovnu sjednicu Skupštine Humanitarne udruge Dar dobrote na kojoj su članovi zajedno sa svojim uvaženim gostima – predstavnicima udruga i organizacija s područja Grada Našica i okolice – obilježili treću godinu postojanja udruge i centralnog projekta, Socijalne samoposluge Našice.
dar2
Na početku sjednice Skupštine predsjednik udruge Robert Kresić pozdravio je okupljene te se osvrnuo na rad tijekom prethodne tri godine. Na ono od čega su krenuli i do čega su došli. Istaknuo je zadovoljstvo kupnjom teretnog automobila prije koji tjedan, što će udruzi uvelike olakšati rad, a posebno zbog činjenice da će udruga napokon moći pokrenuti projekt „Socijalna samoposluga na kotačima“ u sklopu kojeg će volonteri starima i nemoćnima sami dovoziti mjesečne pakete namirnica. Također je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je udruga u suradnji s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice uspjela povući sredstva iz EU fondova kroz projekt Volonterska platforma „STAV Našica“, a u sklopu kojeg će između ostalog biti osigurano i 50 paketa tijekom 10 mjeseci za korisnike Socijalne samoposluge Našice. Kresić je najavio za kraj kolovoza i četvrtu po redu manifestaciju „Mali grad velikog srca“, a najavio je i daljnje prijavljivanje projekata na natječaje. Kako je naglasio, ideja je puno, samo treba tehničkih i financijskih uvjeta da se one realiziraju.
dar3
Nakon toga, članica udruge Đurđica Pavlović prezentirala je detaljno rad udruge tijekom 2016. godine, a nakon toga Kresić je uručio zahvalnice svima onima koji su na poseban način i ustrajnošću pomogli radu Socijalne samoposluge Našice i pružili podršku Humanitarnoj udruzi Dar dobrote. Poslije službenog dijela uslijedio je skromni domjenak na kojem su se članovi i volonteri družili sa svojim gostima.

Da podsjetimo, Humanitarna udruga Dar dobrote osnovana je u proljeće 2014. godine nakon čega je dva mjeseca poslije pokrenuta prva Socijalna samoposluga u nekom malom gradu. Do danas, udruga skrbi o više od 200 socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Našica i okolice. Udruga je ostvarila suradnja s mnogim udrugama i organizacijama, a u rujnu prošlo godine je bila organizator prvog nacionalnog skupa socijalnih samoposluga nakon čega je kao rezultat suradnje na nacionalnoj razini osnovana i Hrvatska mreža socijalnih samoposluga. Udruga je aktivna u svim porama društvenih zbivanja našeg grada, a broji više od stotinu volontera. Trenutni cilj im je osigurati veći prostor za djelovanje, a samim time i širenje djelatnosti i usluga koje nude na području socijalne skrbi.

 

Log in to comment
samoposluga2

U organizaciji Humanitarne udruge Dar dobrote, a u suradnji s Društvom Naša Djeca Našice, Lions klubom Našice, Osnovnom školom kralja Tomislava, Dječjim vrtićem Zvončić Našice, Učeničkom zadrugom Tomislav, Malim humanitarcima, Moto klubom Racing Našice, Dječjim gradskim vijećem, Zajednicom žena Katarina Zrinski, Udrugom starih športova Slavonac, Udrugom žena Lila, Udrugom žena Našičko Novo Selo, Našičkim vatrogascima, Gradskim društvom Crvenog križa Našice, Mladeži Crvenog križa Našice, Crvenim križem Đurđenovac, Planinarskim društvom Krndija Našice, Gradskom glazbom Našice, Našičkim mažoretkinjama, Udrugom Zagoraca „Kaj“ Našice, Ženskim odbojkaškim klubom Našice, Osječkom pivovarom, restoranom brze hrane „Brzo i dobro“, Ferivi Sportom i lunaparkom Kohon iz Slavonskog Broda u subotu 10. lipnja 2017. održana je humanitarna akcija „Našice za Davida“ na kojoj je uz angažman ovog velikog broja udruga i organizacija i uz dobrotu sugrađana za liječnje malog Davida prikupljeno 34.901,48 kuna.

samoposluga3

Ovakav velik broj uključenih u ovu akciju još je jedan dokaz senzibiliteta koji Našičani pokazuju već dugi niz godina za svoje sugrađane u nevolji. Ova akcija održavala se na nekoliko lokacija u našem gradu. U centru grada od 9 do 12 sati udruge i organizacije uključene u ovu akciju su na štandovima imale prodajne akcije što kroz gastro ponudu što kroz ponudu raznih rukotvorina. Za to vrijeme od 10 do 12 sati u Velikom parku pored ribičke kuće bila je organizirana humanitarna utrka „Trčim za Davida“ u dvije kategorije: za djecu do 13 godina i za one starije od 13 godina. 230 odraslih i više od stotinu djece u subotu je trčalo za našeg Davida. Od 11 sati u dvorani OŠ kralja Tomislava započeo je Antunovski turnir u odbojci na kojem se prikupljao dobrovoljni prilog. Navečer, u 18:30 na završnoj svečanosti Društva Naša Djeca Našice, u Domu kulture također se prikupljao dobrovoljni prilog. Prema tome, bila je ovo jedna cjelodnevna akcija za koju se slobodno reći da je bila više nego uspješna.

samoposluga1

Predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote Robert Kresić istaknuo je zadovoljstvo prikupljenim iznosom, ali isto tako rekao kako ga osobito veseli činjenica da je toliki broj udruga i organizacija prepoznalo potrebu da se pomogne i kako se upravo tom angažiranošću udruga, organizacija i građana stvorila jedna, svojevrsna „klima dobrote“ kojom je grad odisao u subotu. Kresić je izrazio želju da ova socijalna osjetljivost i senzibiliziranost naše lokalne zajednice bude ulog u bolju budućnost svih nas, a da se David čim prije vrati bezbrižnosti djetinjstva što na kraju krajeva svako dijete zaslužuje.

 

Log in to comment
dm1

Jučer je u prostorijama Socijalne samoposluge Našice uručena vrlo vrijedna donacija DM-a od preko 29 tisuća kuna.

 

Log in to comment
socka
Humanitarna udruga Dar dobrote čiji je osnovni cilj priklupljanje i podjela hrane i nepokvarljivih namirnica za članove socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Našica i okolice u vidu Socijalne samoposluge, iza sebe ima ostvarenu još jednu godinu rada, o čemu je bilo riječi i na petoj redovnoj sjednici Skupštine udruge, održanoj 28. prosinca 2016. godine.

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.