banner izzy2016

socijalna1

Kako nam javljaju iz Socijalne samoposluge Našice, nakon podužeg vremena opet kreću s prikupljanjem prehrambenih i higijenskih potrepština u akcijama u trgovačkim centrima, a prvi na redu je našički Konzum.

 

Log in to comment
socka1

Jučer je u Našicama u organizaciji Humanitarne udruge Dar dobrote u suradnji s Gradom Našicama, Turističkom zajednicom Grada Našica, Oldtimer klubom Našice i prijateljskim organizacijama i udrugama održana 4. Humanitrana manifestcija „Mali grad velikog srca“.

 

Log in to comment
humanitarna1

 

Log in to comment

dar1

Iz Humanitarne udruge Dar dobrote, pozivaju sve zainteresirane predstavnike udruga i organizacija s našičkog i šireg područja da u ponedjeljak, 14. kolovoza u 20 sati dođu u prostor Hotela Panolija Našice, a radi dogovora oko sudjelovanja na 4. humanitarnoj manifestaciji „Mali grad velikog srca“.

 

Log in to comment
socijalna1

Iz Humanitarne udruge Dar dobrote obavijestili su nas kako Socijalna samoposluga Našice neće raditi u terminima između 15. srpnja i 15. kolovoza kao i svake godine dosad, a zbog ljetne pauze s ciljem da se volonteri udruge koji neumorno rade tokom cijele godine odmore.

 

Log in to comment
dar1
U subotu 1. srpnja s početkom u 16:30 sati u prostoru pastoralnog centra Emaus Humanitarna udruga Dar dobrote održala je šestu redovnu sjednicu Skupštine Humanitarne udruge Dar dobrote na kojoj su članovi zajedno sa svojim uvaženim gostima – predstavnicima udruga i organizacija s područja Grada Našica i okolice – obilježili treću godinu postojanja udruge i centralnog projekta, Socijalne samoposluge Našice.
dar2
Na početku sjednice Skupštine predsjednik udruge Robert Kresić pozdravio je okupljene te se osvrnuo na rad tijekom prethodne tri godine. Na ono od čega su krenuli i do čega su došli. Istaknuo je zadovoljstvo kupnjom teretnog automobila prije koji tjedan, što će udruzi uvelike olakšati rad, a posebno zbog činjenice da će udruga napokon moći pokrenuti projekt „Socijalna samoposluga na kotačima“ u sklopu kojeg će volonteri starima i nemoćnima sami dovoziti mjesečne pakete namirnica. Također je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je udruga u suradnji s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice uspjela povući sredstva iz EU fondova kroz projekt Volonterska platforma „STAV Našica“, a u sklopu kojeg će između ostalog biti osigurano i 50 paketa tijekom 10 mjeseci za korisnike Socijalne samoposluge Našice. Kresić je najavio za kraj kolovoza i četvrtu po redu manifestaciju „Mali grad velikog srca“, a najavio je i daljnje prijavljivanje projekata na natječaje. Kako je naglasio, ideja je puno, samo treba tehničkih i financijskih uvjeta da se one realiziraju.
dar3
Nakon toga, članica udruge Đurđica Pavlović prezentirala je detaljno rad udruge tijekom 2016. godine, a nakon toga Kresić je uručio zahvalnice svima onima koji su na poseban način i ustrajnošću pomogli radu Socijalne samoposluge Našice i pružili podršku Humanitarnoj udruzi Dar dobrote. Poslije službenog dijela uslijedio je skromni domjenak na kojem su se članovi i volonteri družili sa svojim gostima.

Da podsjetimo, Humanitarna udruga Dar dobrote osnovana je u proljeće 2014. godine nakon čega je dva mjeseca poslije pokrenuta prva Socijalna samoposluga u nekom malom gradu. Do danas, udruga skrbi o više od 200 socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Našica i okolice. Udruga je ostvarila suradnja s mnogim udrugama i organizacijama, a u rujnu prošlo godine je bila organizator prvog nacionalnog skupa socijalnih samoposluga nakon čega je kao rezultat suradnje na nacionalnoj razini osnovana i Hrvatska mreža socijalnih samoposluga. Udruga je aktivna u svim porama društvenih zbivanja našeg grada, a broji više od stotinu volontera. Trenutni cilj im je osigurati veći prostor za djelovanje, a samim time i širenje djelatnosti i usluga koje nude na području socijalne skrbi.

 

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.