reklamavelika2015a

tehnika

Ovog je vikenda u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Kontesa Dora održana je izvještajno - izborna skupština Zajednice tehničke kulture grada Našica. Na skupštini su prihvaćena izvješća za 2016., program i financijski plan za 2017. godinu, a izabrano je i novo rukovodstvo.

Za novog predsjednika je izabran Zdenko Lovrić, a za dopredsjednicu Sandra Poljak. Za članove Upravnog odbora izabrani su još Franjo Kapetanović, Zlatko Antolović i Matija Ivanković. U Nadzorni odbor su izabrani Goran Kapetanović, Tihomir Maroević i Dejan Janoldović. Dosadašnji predsjednik Mirko Košturjak proglašen je počasnim predsjednikom te će biti predložen za državnu nagradu Faust Vrančić i gradsku Nagradu za životno djelo.

Zajednica tehničke kulture grada Našice prošle je godine obilježila 50 godina djelovanja. Smjer kojim će tehnička kultura u Našicama ići ubuduće je orijentacija na mlade te je donesena odluka o osnivanju Centra tehničke kulture grada Našica. Centar ima zadatak da djeluje na poticanju i promicanju tehničke kulture kroz organizirane sadržaje, a njegova je svrha osposobljavanje i stručno usavršavanje djece i mladeži u cilju stjecanja tehničkih znanja i vještina. Kako je rekao dosadašnji predsjednik Mirko Košturjak, Centar je projekt težak 62.000 kuna, a njegovu realizaciju ponajprije je omogućio Grad Našice koji je osigurao 30.000 kuna. Preostala sredstva pribavili su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Sjedište Centra je u Osnovnoj školi Dore Pejačević, u kojoj će se organizirati radionice i programi izvanškolskih tehničkih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, a očekuje se da će tijekom 2017. godine u njima sudjelovati oko 200 učenika. U radionicama će moći sudjelovati zainteresirani i daroviti učenici koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima te se na taj način afirmirati i potvrditi svoj talent za tehniku, te učenici koji se žele pripremati za natjecanja tehničke kulture. Prava radionica je najavljena već 15. ožujka.

Pred Zajednicom tehničke kulture grada Našica u ovoj su godini prigodne smotre, izložbe i natjecanja, promocija monografije te nova manifestacija ''Baloni nad gradom''. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.