reklamavelika2015a

makedonija1

Danas je u prostoru Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice izaslanstvo rukometnog kluba Vardar iz Skopja predalo vrijednu donaciju knjiga Makedonskom knjižnom kutku koji od prošle godine djeluje u našičkoj Knjižnici.

 

Nastavak je ovo akcije rukometnog kluba Nexe osmišljene ljetos, priče koja je svoju premijeru imala donacijom knjiga na slovačkom jeziku koju je klub Nexe organizirao s rukometnim klubom Tatran iz Prešova.

Rukometni klub Vardar prikupio je oko 260 knjiga na makedonskom jeziku, a donaciju je predao operativni manager kluba Marko Savovski.

Donaciju je uz ravnateljicu Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silviju Šokić, primio i predstavnik makedonske nacionalne manjine za Osječko- baranjsku županiju Dragoljub Siljanoski i predsjednik Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“ iz Osijeka Boris Trajanovski.

Prigodnom makedonskom izvedbom na klarinetu, profesor Ivan Krajačić uveličao je ovu predaju knjiga.

makedonija2

Sve prisutne goste pozdravila je ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić i uručila predstavnicima rukometnih klubova zahvalnice. Prigodnim riječima obratili su se i gosti, predstavnik makedonske nacionalne manjine za Osječko- baranjsku županiju Dragoljub Siljanoski i predsjednik Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“ iz Osijeka Boris Trajanovski, operativni manager rukometnog kluba Vardar Marko Savovski. Riječima zahvale domaćinima, kao i gostima uputio je i predsjednik rukometnog kluba Nexe Josip Ergović i glavni tajnik rukometnog kluba Nexe Vjekoslav Mahovlić. .

U Našicama i okolici živi velika zajednica Makedonaca kojima će ove knjige sigurno puno značiti. Kroz sport se jačaju veze između ove dvije zemlje kao i briga za makedonsku nacionalnu manjinu u našoj sredini.

Glavni inicijator ove akcije, tajnik rukometnog kluba Nexe Vjekoslav Mahovlić pozvao je sve u športsku dvoranu večeras u 19 sati gdje će se odigrati utakmica Nexe – Vardar.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.