reklamavelika2015a

knjiznica1

Prvoga dana jeseni, 23. rujna, u svim narodnim knjižnicama – članicama Zajednice narodnih knjižnica RH – "Znak" obilježava se Dan narodnih knjižnica. Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice svoj dan obilježila je jučer 21.rujna.

Već tradicionalno, svake godine u Knjižnici se okupljaju najčitači te im se uručuju prigodne nagrade. U kategoriji odraslih najčitateljice su Sanja Portnar s 161-om pročitanom knjigom i Marija Dalšašo s 140 pročitanih knjiga. Neomi Grgić koja je pročitala 159, Ida Bakač 134 i Patricija Grabar 133 knjige, najčitateljice su u kategoriji djece. Gospođa Mira Božić, naša je najčitateljica u kategoriji umirovljenika s 133 pročitane knjige. Ravnateljica Silvija Šokić uručila je svakoj čitateljici prigodnu knjigu te besplatnu članarinu na godinu dana.

knjiznica2

U 19 sati Knjižnica je organizirala predstavljanje knjige „Probudi se“ književnice i poduzetnice Mirele Corel Baketarić u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice. Književnu večer vodila je ravnateljica Silvija Šokić, a knjižničarka Mirta Lulić pročitala je dio recenzije Rosie Kugli o samom romanu „Probudi se“.

Mirela Corel Baketraić otkrila nam je da je roman koji je napisala o njezinim usponima i padovima. U početku svog stvaralaštva krenula je pisati poeziju, te je kroz tu poeziju napisala i roman „Probudi se“. Kakav život uistinu živimo, je li novac doista sredstvo koje nas dovodi do sreće, što nas gura i pokreće naprijed, je li smo uistinu svoji u svijetu gdje je sve ukalupljeno ili dišemo punim plućima i slušamo vlastito srce… sve su to teme o kojima nam progovara ovaj predstavljeni roman.

knjiznica3

Autorica nam je najavila izlazak i svoje nove knjige Karma te zahvalila Knjižnici i ravnateljici na ugodnom druženju. Roman se mogao kupiti na samom predstavljaju, a ravnateljica Silvija Šokić zahvalila se književnici i svima prisutnima na dolasku te im poručila da se knjiga može posuditi i u našoj Knjižnici.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.