reklamavelika2015a

vila1
Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, u suradnji s Gradom Našice, Zavičajnim muzejom Našice i tvrtkom Valenčak d.o.o. iz Našica, poziva Vas na prezentaciju pod nazivom Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice na putu od Dvorca Pejačević do Vile Grőger, 24. svibnja 2017. godine u 19.30 sati, u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice (Dvorac Pejačević), u Našicama.

Prisutnima će se obratiti:

  • autor Konzervatorske studije i Idejnog projekta sanacije i rekonstrukcije Vile Grőger u Našicama, ovlašteni arhitekt Branko Urban, dipl. ing. arh.

  • ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice, Silvija Lučevnjak, prof. pom. umj.

  • ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice, Silvija Šokić, dipl. knjiž.

Grad Našice je uz sufinanciranje Ministarstva kulture ugovorio izradu Konzervatorske studije za Vilu Grőger, kao preduvjet za izradu odgovarajuće tehničke dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju.

Smjernice Konzervatorske studije opravdale su namjeru Grada Našica da Vilu Grőger prenamjeni za potrebe Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice. Uz suglasnost konzervatora, a sukladno Standardima za narodne knjižnice, izrađen je projektni zadatak i temeljem njega Idejni projekt sanacije i rekonstrukcije.

vila2

 

Ovakvo rješenje omogućit će Knjižnici, koja sada radi u neadekvatnim uvjetima u Dvorcu Pejačević, na samo 224 m², kraj dugogodišnjeg problema nedostatka funkcionalnog prostora, preseljenjem u Vilu Grőger, na više od 1100 m². Ujedno bi Vila Grőger, kao registrirano kulturno dobro, bila obnovljena prema najvišim konzervatorskim standardima.

Također, preseljenjem knjižnice omogućilo bi se proširenje Zavičajnog muzeja Našice.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.