bon2017 12

muzej1a

Manifestacija koja se odvija u čitavoj Hrvatskoj obilježena je i u Našicama u dvorcu obitelji Pejačević u izložbenom salonu, a nakon toga i u hotelu Park u Našicama.

U dvorcu je tako otvorena izložba aktova zbirke gospodina Stjepana Pohižeka iz Sesveta, jednog od najvećeg kolekcionara likovne umjetnosti u Hrvatskoj. Odabir je tako pao na renomirane hrvatske akademske i amaterske slikara kojima su dodane i dvije zavičajne autorice Anja Alpeza rođene Slakić koja trenutno živi u Širokom Brijegu, ali je rođena u Našicama, kao i Jelena Lulić iz Našica. U trenutku otvorenja je bilo oko 120 posjetitelja, a kako je večer promicala, iako je vrijeme bilo dosta loše i dalje su posjetitelji dolazili te iskoristili ove sate otvorenih vrata muzeja.

muzej2a

Nakon toga u Hotelu „Park“ u Našicama je nastavljen zabavno glazbeni program uz video prezentacije. Jedna od tih prezentacija je posvećena Nikoli Tesli te razvoju elektrifikacije općenito i razvoju elektrifikacije u Našicama. Ove godine se obilježava 105. godina od postojanja prve elektrane u Našicama, tvz „Munjare“ koja je otvorena 1910. godine kao druga javna elektrana u Slavoniji. Naravno, kao stvoren za video prezentaciju o Nikoli Tesli  je naš sugrađanin profesor Franjo Kapetanović koji je uz video prezentaciju napravio jedan mali pokus  te demonstrirao jedan njegov izum. 

 

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.