bon2017 12

muzej1
Danas je u Zavičajnom muzeju Našice otvorena izložba doniranih slika Tihomira Maroevića.
Nakon desetljeća življenja u našem gradu gdje je kao likovni pedagog odgojio generacije naših đaka Tihomir Maroević je odlučio vratiti se u svoje rodno mjesto Rab. Povodom toga je donirao 28 svojih slika Zavičajnom muzeju Našice.
muzej3
 
Na otvaranju izložbe Silvija Lučevnjak ravnateljica Zavičajnog muzeja u Našicama podsjetila je na životni put Tihomira Maroevića gdje je između ostalog istaknula da je Tihomir Maroević rođen 1937 godine u Rijeci. Slikarstvo je studirao na pedagoškoj akademiji u Rijeci gdje je diplomirao 1966 godine, a 1988 godine je stekao stručni naslov profesora likovne kulture. Cijeli radni vijek posvetio je pedagoškom radu kao profesor likovne kulture u Našicama od 1967. godine do mirovine 2002. godine. Nakon umirovljenja bavi se slikarstvom u svoja dva ateljea u Rabu i u Našicama. Imao je više samostalnih i skupnih izložbi u Našicama, Hrvatskoj pa i izvan Hrvatske. Sudionik je brojnih likovnih kolonija i humanitarnih akcija i član je društva likovnih umjetnika Osijek. Na kraju ravnateljica Silvija Lučevnjak je istaknula da muzej sa velikom zahvalnošću prima donaciju od 28 slika koje će uključiti u galerijsku zbirku svoga kulturno povijesnog odjela.

Prigodom otvaranje izložbe naš slikar Tihomir Maroević je između ostalog izjavio.

muzej2

"Puno godina sam radio Našičke motive i jako mi je drago što su moje slike našle mjesto u Zavičajnom muzeju u Našicama i zahvalan sam svima koji su postavili ovu izložbu posebno profesorici Silviji Lučevnjak koja je to sve jako lijepo organizirala. "

Profesorica Silvija Lučevnjak je također istaknula da su slike iz velikog vremenskog raspona od kasnih šezdesdetih godina prošlog stoljeća do danas s različitim motivima i biti će izložene do kraja idućeg tjedna pa svi zainteresirani mogu doći pogledati.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.