bon2017 12

Noc muzeja 2017

Glazba kao tema Noći muzeja 2017 postavljena je s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije.

Naziv teme ovodogišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Njome se želi ukazati na važnost prikupljanja,  očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

Stoga Zavičajni muzej Našice, kao i prošle godine, za Noć muzeja 2017 organizira noć posvećenu rock glazbi i njenim velikanima, priznavajući ju kao sastavni dio kulturne baštine lokalne zajednice. Time dajemo priznanje rock sceni koja je uvelike utjecala na brojne našičke generacije i time ustvari usmjeravala lokalni duhovni i kulturni život te razvoj zajednice i pojedinca.

Izložba “Glazba u jeansu” autora Marijana Slakića predstavit će neke od najvećih i najutjecajnijih glazbenika i sastava iz rock  i glabenog svijeta. Autor kao glavni materijal za izradu radova koristi – “jeans“.

Ovom prilikom predstavit će se i nadopunjeno izdanje mongrafije „Povijest našičke rock scene“ autora Petra Hajeka.

Nakon otvorenja izložbe posjetitelje željne dobre zabave očekuje i “Našički rock maraton” na kojemu će nastupiti neki od najkultnijih našičkih rock sastava: Put na istok, Dora, Soulmate i Lordovi.

Želja je da ova Noć muzeja bude poticaj i motiv nekim novim generacijama za glazbeno, umjetničko i kreativno stvaralaštvo te da svojim radom i nastave zanimljivu našičku rock priču koja je formirala generacije ljudi, koja traje neprekidno već 50 godina. Ovo je priča o rock glazbi i kulturi koja je, ako ne generirala, onda barem artikulirala značajan dio nagomilane energije mladih ljudi. Duh i glavno obilježje rock kulture je propitkivanje samoga sebe, ali i društva u kojemu se živi. Rock je glazba koja nadilazi puku potrebu za zabavom. Rock kultura će zauvijek ostati jedinstveni pokret i ideja koja će se neprestano razvijati kroz nove stilove i uvijek će biti identifikacijska oznaka za mnoge ljude koji iako možda potisnuto, sanjaju jedan ljepši svijet.

Detaljan program našičke rockerske Noći muzeja provjerite na službenom plakatu.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.