bon2017 12

pozivnica muzej

Pozivamo vas na predstavljanje arheološkog projekta STRATEŠKO KORIŠTENJE PROSTORA i promociju publikacije "Čovjek u prostoru i prostor kroz vrijeme: Odnos čovjeka i prostora u svijetlu istraživanja našičkog kraja".

Predstavljanje i promocija projekta održat će se 14. listopada u Izloženom salonu ZMN, a projekt će predstaviti dr. sc. Zorko Marković, dr. sc. Hrvoje Kalafatić i Katarina Botić sa Instituta za arheologiju Zagreb te Danimirka Podunavac, dipl. arheologinja iz Našica.

Projektna ideja obuhvaća promatranje šireg našičkog prostora kroz sva prapovijesna i povijesna razdoblja, njegovih geoloških specifičnosti, prirodnih resursa te promjena u krajoliku izazvanih ljudskim djelovanjem ili klimatskim promjenama. O nekim aspektima tih promjena govore nam i položaji na kojima su smještana naselja kroz prošlost.

Drugim riječima, predstavit će se najnovija otkrića i istraživanja 8000 godina duge povijesti našičkog kraja u kojemu su prisutne gotovo sve kulture i razdoblja od kamenog doba, brončanog i željeznog doba, preko antike, srednjeg vijeka do novog vijeka.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.