bon2017 12

 
crveni5
Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice dobitnik je volonterske nagrade ,,Učinimo nevidljivo vidljivim'' Volonterskog centra Osijek za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera.
Članovi kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice u prošlih 12 mjeseci su organizirali i proveli 44 aktivnosti, proveli 68 radionica za djecu mlađih i starijih uzrasta (Prva pomoć, Prevencija trgovanja ljudima, Prevencija ovisnosti, Prevencija nasilja u školama, Sigurnost na internetu, Povijest Crvenog križa, Djelovanje u katastrofama ), te skupili više od 3500 volonterskih sati.
crveni1
Članovi mladeži bili su uključeni u gotovo sve aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Našice i predstavljaju  okosnicu volontera. U svoj rad uključuju sve više mladih u Našicama s ciljem razvijanja osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Jedna od njegovih zadaća je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe Crvenog križa kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i pripremilo ih se za ulazak u svijet odraslih.
crveni2Od aktivnosti koje možemo istaknuti su: redovito sudjelovanje ekipa prve pomoći na Međužupanijskom natjecanju, sudjelovanje 13 članova na Ljetnoj školi Crvenog križa DCKOBŽ ( od toga su 3 bili uključeni u samu organiziaciju Ljetne škole kao voditelji programa), pokretanje programa ''Mišica Milica - tu si siguran'', kao predstavnici Hrvatskog Crvenog križa sudjelovali su na inozemnim kampovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca YOUTH EXCHANGE (Njemačka) i 62. LANGENLOIS (Austrija), pokretači su i oragnizatori aktivnosti u suradnji s ostalim klubovima Mladih Crvenog križa iz naše županije (obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, turnir u odbojci i dr) . Članovi kluba mladih Crvenog križa Našice su idejni tvorci  videa #notatarget  gdje su pozvali i prijatelje iz ostalih društava Crvenog križa u Hrvatskoj. Cilj videa je bio odati počast šestero kolega  Međunarodnog Crvenog križa koji su poginuli u Afganistanu, te  osvijestiti sve kako u ratu koji se je odvijao u Afganistanu ginu nedužni ljudi, volonteri Crvenog križa i Crvenog polumjeseca čija je misija bila pomoći ranjenicima i osobama u potrebi. Kao rezultat ovog je zahvalan poruka Međunarodnog odbora Crvenog križa u Afganistanu.
crveni3
Članovi Kluba Mladih Crvenog križa Našice nagrada će svečano biti uručena povodom Međunarodnog dana volontera (5.prosinca) u Muzeju Slavonije u Osijeku.
crveni4
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.