bon2017 12

vol1
U sklopku projekta ''VOLONTIRAMO I MI'' 22. studenog 2017. godine počela je edukcija na temu Menadžmenta volontera. Sudionici na ovoj edukaciji su Gradsko društvo Crvenog križa Našice, Osnovna škola Dore Pejačević , Udruga Otvoreno srce i DRUŠTVO NAŠA DJECA NAŠICE. Edukacija će se provoditi kroz 8 dana. Predviđeno vrijeme trajanja edukacije je 40 sati.
Edukacija je koncipirana tako da se kroz nju polaznicima pruže znanja i vještine potrebne za kvalitetno koordiniranje volonterima. Treningom će se proći najvažnije teme koje se odnose na uspješan menadžment volontera. U Prvom Modulu je predviđeno upoznavanjem sa temeljenim pojmovima vezanim uz volonterstvo, što je volontiranje, tko može biti organizatora volontiranja, što je zakon o volonterstvu, motivacija i volontiranje, obveze i prava volontera kao i tko može biti organizator volontiranja.
vol3
U drugom Modulu će se detaljnije govoriti o procesu uključivanja volontera u volonterske aktivnosti, pronalaženju volontera , selekciji i uključivanju, orijentaciji i treningu, superviziji i praćenju, nagrađivanje volontera, te evaluacija volontera i organizacije
U trećem modulu će biti riječi o administraciji koja je vezana za volontere i volontiranje, komunikaciji, volontiranju s ranjivim skupinama i osnovama projektnog managementa.
Predavači su stručnjaci sa područja savjetovanja i završenom edukacijom Volonterskog menadžmenta Iva Vrebac i Azra Stašćik.
Projekt VOLONTIRAMO I MI je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i ukupna vrijednost ovog projekta je 1.170.658, 98 kuna, a provodi se od 01. Kolovoza 2017. – 31. srpnja 2019. godine.
Projekt je dio Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj i oslanja se na Podršku organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa. Zajednički cilj projekta je poticanje volontiranja, posebno poticanje mlađih dobnih skupina na volontiranje radi odgoja mladih za aktivno sudjelovanje građana u razvoju društva u njegovom socijalom i demokratskom smislu.
 
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.