reklamavelika2015a

crvenikriz1
Mladi Crvenog križa Našice u nedjelju su posjetili članove kluba Mladih Crvenog križa Donji Miholjac gdje su održali edukativnu radionicu na temu ''Prava djece'' s čime su zaključili obilježavanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Nakon održane radionice zajedno su s mladim članovima iz Donjeg MIholjca napravili plakat kojem je cilj skretanje pozornosti na sva prava koja djeca imaju po Konvenciji o pravima djeteta.

crvenikriz2

Svijet je dao obećanje da će svoj djeci osigurati jednaka prava kada je 20. studenoga 1989. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je Konvenciju o pravima djeteta međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu. Konvenciju su potpisale 194 države (među kojima i Hrvatska), čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti.

Time je svijet pokazao predanost da učini sve kako bi se zaštitila i osigurala prava djece na preživljavanje, sudjelovanje i razvoj, bez diskriminacije. Konvencija obećava svakom djetetu i mladoj osobi (do 18 godina) na svijetu pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, prehranu, smještaj, igru, uvažavanje, poštovanje, zaštitu od diskriminacije, iskorištavanja, nasilja… i još mnogo toga.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.