reklamavelika2015a

crvenikriz

Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa održat će se u Umagu, 23. rujna 2017. godine.

Otvorenje natjecanja bit će na Trgu Slobode s početkom u 10.00 sati dok samo natjecanje počinje u 10.30 sati i odvijat će se na prostoru širem centra grada Umaga.

Na natjecanju sudjeluje deset ekipa prve pomoći iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Sisak, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb. Izvan konkurencije će se natjecati ekipa Crvenog križa Cerknica iz Slovenije, a svoj rad i opremu predstavit će i gosti iz Talijanskog Crvenog križa iz Trsta.

Nacionalno natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa obuhvaća provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći koja će se ove godine provjeravati na sedam radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda unesrećenih osoba. S ciljem promocije Hrvatskog Crvenog križa i dostignuća prve pomoći na prostoru Republike Hrvatske, pobjednička ekipa predstavlja Nacionalno društvo na Europskom natjecanju prve pomoći (First Aid Convention in Europe - FACE).
Osim provjere primjene prve pomoći u edukaciji i praksi na području Republike Hrvatske, svrha natjecanja je promoviranje važnosti poznavanja pravilnih postupaka prve pomoći među volonterima Crvenog križa, ali i u općoj javnosti. Poznavanjem i pravilnom primjenom postupaka prve pomoći doprinosi se sigurnosti i osnaživanju pojedinaca i zajednice za lakše prevladavanje štetnih posljedica nesreća i bolesti.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.