reklamavelika2015a

kon1
Danas je u Hotelu Park Panolija održana konferencija u sklopu projekta "Volontiramo i mi". Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Našice s partnerima Društvo naša djeca Našice, Osnovna škola "Dore Pejačević" Našice i Udruga ''Otvoreno srce'' Našice. Projekt se sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
kon2
Na početku konferencije nazočne je pozdravio i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je zahvalio svim udrugama koje su uključene u projekt i Našičkoj razvojnoj agenciji NARA koja je pomogla u realizaciji projekta. Također zaželio je puno uspjeha u realizaciji projekta te naglasio da će grad pomoći u realizaciji koliko god bude mogao jer je ovo pozitivan primjer kako se puno može napraviti sa sredstvima koja nisu izvorno gradska.
 
Igor Feldi ravnatelj gradskog društva crvenog križa Našice o projektu je između ostalog rekao
"Projekt "Volontiramo i mi" potpisan je u Zagrebu 26. srpnja 2017 godine i trajati će dvije godine. Vrijednost projekta je oko milijun i sedamsto tisuća kuna i 100% je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradsko društvo crvenog križa Našice, a partneri su Osnovna škola Dore Pejačević Našice, Društvo naša djeca Našice, Udruga ''Otvoreno srce'' Našice. Cilj projekta je poticanje volonterizma, razvoj volonterizma u Našicama i usmjeren je na najranjivije skupine kao što su djeca, stari i nemoćni te osobe s poteškoćama u razvoju. U okviru projekta svaka udruga ima određene planirane aktivnosti, kod crvenog križa će to biti kupnja defibrilatora, poticanje rada s mladima, razvoj volonterizma i stvaranje mreže između volonterskih udruga u Gradu Našicama. Također Crveni križ će provoditi radionice u osnovnim i srednjim školama s temom prevencija ovisnosti i trgovanje ljudima koje će provoditi mladi volonteri koji su prošli edukacije za to. Predviđena je i podjela humanitarnih paketa koja će se provoditi kroz dvije godine i na to će biti utrošeno oko 150 000 kuna.
 
kon3
Jasminka Falamić ravnateljica Osnovne škole "Dore Pejačević" o projektu je izjavila
"Škola već ima dobru suradnju s brojnim udrugama između ostalog s Crvenim križem Našice, Društvom naša djeca, s udrugom "Otvoreno srce" kroz brojne humanitarne i volonterske aktivnosti koje provodimo na razini škole. Ovim projektom želimo osnažiti i naše učitelje i to je zapravo cilj ovog našeg projekta da učitelje koji rade uz svoj postojeći plan i program i školski kurikulum uključimo u volonterske aktivnosti i da taj njihov humanitarni volonterski rad na neki način bude i priznat. Želimo uključiti učitelje i učenike u sve postojeće humanitarne aktivnosti i odlučili smo se za realizaciju projekta male škole životnih vještina u sklopu kojega ćemo provoditi radionice. Njih će provoditi učenici i učitelji, ali ciljana skupina će biti djeca koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji, djece u riziku, kako bismo kod njih razvili neke osnovne praktične životne vještine i uključili ih u kulturni i društveni rad zajednice kako bi i oni prepoznali da život u ovom našem gradu može imati i lijepih strana. Također smo planirali i realizirati školu plivanja za učenike, izvanučioničku nastavu kao odlazak u kino i kazalište i provoditi edukaciju za tu djecu u informatičkim vještinama. Tako da ovim projektom ovu djecu u riziku koja su na neki način socijalno isključena i na margini želimo pripremiti za budući život."
 
Tanja Kozina u ime Društva naša djeca Našice o njihovom dijelu projekta je izjavila
"Mi smo udruga koja radi s djecom i za djecu i jedan od glavnih ciljeva je organiziranje dječjih slobodnih aktivnosti. Organiziramo brojne radionice, a ovaj projekt će nam financirati osvježenje za 6 radionica tjedno i opremu za te radionice. Imati ćemo i suradnju s vanjskim suradnicama psihologom i logopedom koji će nam pomoći uvesti jednu novu radionicu lakog čitanja za djecu s poteškoćama. Nakon te radionice napraviti ćemo i čitanku - slikovnicu koja će biti napravljena pomoću tehnika lakog čitanja."
 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.