reklamavelika2015a

crveni1
Obilježava se Svjetski dan prve pomoći i prilika je to za podizanje svijesti javnosti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života.
Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje, a koji se mogu dogoditi kod kuće ili u neposrednoj okolici te uzrokovati ozljede ili smrt.
Domove ljudi doživljavaju kao sigurna mjesta, ali upravo se u njima događa oko 80 posto svih nesreća i to najviše u prostoru dnevnog boravka. Najčešće nesreće koje se događaju u domaćinstvu su padovi, gušenja, udari struje, trovanja, utapanja, srčani udari, opekline, gubitak svijesti…
Većina nesreća u domaćinstvu može se izbjeći poduzimanjem osnovnih sigurnosnih mjera opreza, ali i poznavanjem postupaka prve pomoći. Upravo prva pomoć početni je korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede i poboljšati šanse za preživljavanje.
Hrvatski Crveni križ, kao vodeća organizacija za edukaciju laika iz pružanja prve pomoći, na ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći želi pozvati sve ljude da ulože u svoje znanje iz prve pomoći jer će jedino tako znati djelovati u situacijama kada su ugroženi njihovi najmiliji.
Zajedno sa svojim društvima, Hrvatski Crveni križ Svjetski dan prve pomoći obilježio je diljem Hrvatske prigodnim aktivnostima.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.