reklamavelika2015a

zagrljaj1
Povodom Svjetskog dana prve pomoći koji se obilježava druge subote u rujnu, mladi Crvenog križa Našice su već tradicionalno tim povodom  sinoć na sedam lokacija u gradu nacrtali obris unesrećene osobe i pokraj nje poruku kako je njezin život spašen. ''Ovoj osobi je život spasila osoba koja je znala zaustaviti krvarenje'' i td.

Ovakvim crtežima unesrećenih osoba, mladi Crvenog križa su željeli skrenuti pozornost građana na važnost učenja i znanja prve pomoći, kao jednog od osnovnih temeljnih znanja svakog čovjeka.

zagrljaj2

Kako bi prvu pomoć što više približili građanima u nedjelju će na Danima sporta u centru grada održati za sve zainteresirane građane ''Malu školu reanimacije'', učiti ih imobilizacije podjedinih dijelo tijela i realistički prikaz ozljeda.

Pošto grljenje podiže razinu hormona sreće, gradi povjerenje i smanjuje osjećaj napetosti, a  kako bi sve građane potaknuli na malo opuštanja i smanjenje od stresa, mladi Crvenog križa su u gradu označili i ''mjesto za zagrljaj'' i ''mjesto za daj pet''.

Iako to možda niste znali, zagrljaj je odličan lijek, prenosi pozitivnu energiju i emocionalno podiže zagrljenu osobu. Kažu da nam trebaju 4 zagrljaja dnevno da bi preživjeli, osam zagrljaja da održimo zdravlje, a 12 zagrljaja za rast i razvoj. Znanstvenici kažu da je grljenje oblik komunikacije jer njime možemo iskazati osjećaje koje ne možemo izreći.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.