reklamavelika2015a

crveni kriz2
Društva Hrvatskog Crvenog križa aktivno od jučer (21. kolovoza) sudjeluju u odgovoru na požare na području Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije. Osim pružanja pomoći pogođenom stanovništvu, društva Crvenog križa pružaju i logističku podršku vatrogascima koji sudjeluju u gašenju požara.
Tijekom noći iz skladišta Hrvatskog Crvenog križa u Zadarsku županiju dostavljeno je: 756 litara vode, 300 prostirki, 200 deka i 200 setova higijenskih potrepština. U Šibensko-kninsku županiju dostavljeno je 200 setova higijenskih potrepština.
U Šibensko-kninskoj županiji Županijsko društvo Crvenog križa organiziralo je prihvatni centar u kojem je evidentirano 15 osoba od kojih su neke tamo i bile smještene. Društvo Crvenog križa Zadarske županije bilo je spremno za eventualnu evakuaciju te je pružalo logističku podršku vatrogasnim snagama.
crveni kriz1
Zbog noćašnjeg požara na području Omiša 130 turista preventivno je evakuirano u sportsku dvoranu. Gradsko društvo Crvenog križa Omiš i Županijsko društvo Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije opremili su prostor s madracima, dekama i higijenskim potrepštinama te su osigurali hranu i vodu.
Ovisno o potrebama društva Hrvatskog Crvenog križa u situaciji velikih požara: sudjeluju u radu kriznih stožera; organizaciji smještajnih kapaciteta na sigurnim lokacijama za ugroženo i/ili pogođeno stanovništvo; organizaciji prihvata, skladištenja i raspodjele humanitarne pomoći; organizaciji smještajnih kapaciteta za operativne snage Civilne zaštite koje sudjeluju u gašenju požara (vatrogasci i drugi); pružaju podršku operativnim snagama Civilne zaštite (vatrogascima i drugima) u osiguravanju pitke vode i hrane; pružaju prvu pomoć operativnim snagama Civilne zaštite (sanacija manjih ozljeda – nadraženost očiju, malaksalost od vrućine i dima, porezotine); pružaju psihosocijalnu podršku za ugroženo i/ili pogođeno stanovništvo.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.