crveni1

Gradsko društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu HUMANITARNI PAKET ZA SLAVONIJU 1. Cilj projekta je podjela paketa hrane (tri kruga) i jednog paketa higijenskih potrepština.

 

Projektom se ujedno želi podići svijest građana o odnosu prema hrani: bacanju hrane, kao i doniranju viškova hrane da bi se prikupilo dodatnih 3.500 paketa za najugroženije među korisnicima.

Gradsko društvo Crvenog križa Našice je uz veliku pomoć volontera iz Našica i Đurđenovca   djelilo pakete u skladištu DVD-a i obilaskom starijih korisnika koji žive u udaljenijim mjestima i nemaju kako doći. U podjelama i obilascima je sudjelovalo 70ak volontera. 
U drugom krugu je podjelilo preko 2200 paketa za korisnike zajamčene minimalne naknade, umirovljenike starije od 65 godina s malim primanjima, te samohrane roditelje, a volonteri Mjesnog društva Đurđenovac za područje Đurđenovca su podjelili preko 500 paketa.

Treči krug podjele paketa počinje 16.kolovoza, a dijeliti će se paketi higijenskih potrepština. 

Raspodjela paketa je u SRIJEDOM i ČETVRTKOM od 10 do 12 sati u skladištu DVD-a Našice, na zaobilaznici prema Martinu, ulica kralja Zvonimira. Na toj lokaciji paketi će se dijeliti korisnicima s područja Grada Našice, te općina Podgorač, Donja Motičina, Feričanci i Koška.
Za Općinu Đurđenovac podjela paketa će biti u prostorijama Mjesnog društva Crvenog križa Đurđenovac (pored RAD-a).

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment