reklamavelika2015a

vrtic1

Jučer su u sklopu Dječjeg tjedna predstavnici Grada Našica posjetili dječji vrtić Zvonić te su tom prilikom djeci uručili vrlo lijepe i zabavne kontejnere u obliku životinja.

Donaciju su predali gradonačelnik Josip Miletić, direktorica Našičke razvojne agencije Magdalena Gelenčir, predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Ivan Keglević i djelatnici komunalnog poduzeća Našički park.

Predstavnike Grada Našica ugostila je ravnateljica vrtića Zvončić Snježana Kanđera koja je bila vrlo sretna donacijom.

vrtic3

"Jako nas raduje što smo dobili ove lijepe kontejnere u obliku životinjskih likova, za koje će služiti za razvrstavanje otpada. Mi tu naviku njegujemo u djece od najranijih dana, a ovi vrlo zanimljivi likovi će pobudi još veći izniman interes kod djece. Ova donacija će poticajno djelovati u smislu razvijanja ekoloških navika i ekološke kulture, što kod nas živi već dugi niz godina. Mi već razvrstavamo po kutijama, vodimo brigu gdje je papir, a gdje plastika. Plastične boce nosimo u spremište pa kada nešto na njima zaradimo s tim novcem djeca mogu otići na sladoled ili to iskoristimo za neke druge aktivnosti. Također sakupljamo i čepove koje dajemo u donaciju, a prikupljamo i baterije, pa možemo s radošću reći kako su i naša djeca, ali i njihovi roditelji u sve to uključeni već od prije. Također je dobro za spomenuti kako već odavno imamo komposište i da vodimo brigu o čistoći prirode koja nas okružuje"

U posjeti dječjem vrtiću Zvončić bio je i gradonačelnik Josip Miletić kojemu je bilo posebno drago pri obilasku vrtića, a koji je naglasio kako se o djeci i njhovom odgoju treba uvijek najviše brinuti i to od najranijih dana.

vrtic2

"Prije svega želim čestitati svim mališanima njihov Dječji tjedan. Ovo danas je mala simbolična donacija u ime Grada Našica, razvojne agencije NARA i Našičkog parka d.o.o. koju smo predali djeci našeg vrtića Zvončić. Vjerujemo kako će sada djeca recikliranje shvatiti lakše i zabavnije što će im uvelike pomoći i ovi kontejneri u obliku dječjih likova. To je svakako i nešto što su oni i do sada radili, a uvjeren sam kako će im ovi likovi pobuditi još više maštu i znatiželju jer su stvarno vrlo prigodni za njihovu dob. Nama je u Gradu vrlo važno kada se ovakve stvari događaju u našem vrtiću i ovo je odlična prigodna da čestitam i ravnateljici na tjednu kada je posebna pažnja upućena upravo djeci. Njima je važno da se za njih brine ne samo u ovom tjednu već svaki dan i to je ono što djeca u našem gradu itekako zaslužuju." - rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić.

O samoj akciji nekoliko riječi rekla je i direktorica Našičke razvojne agencije NARA Magdalena Gelenčir.

vrtic4

"Nastavljamo i dalje s kampanjom "Otpad nije smeće, razvrstaj ga u prave kante i vreće." Kampanja traje od 2015. godine, a cilj nam je potaknuti stanovništvo na recikliranje, odnosno upoznati ih s mogućnostima recikliranja te koristima koje imamo od toga. Krenuli smo od odraslih koje smo putem promidžbenog programa upozoravali na važnosti i značenje recikliranja, a sada smo došli i kod najmanjih. Prošle godine smo uključili osnovne škole, a sada smo došli djeci u vrtić, te njih na prilagodljiv način upoznati s mogućnostima. Tako smo otisnuli jednu slikovnicu koja će ih uvesti u svijet recikliranja, a uspjeli smo im nabaviti i posude za otpad koje su njima prilagođene u obliku životinjskih figurica. To su konkretno kontejneri za komunalni otpad, za papir i plastiku. Kao što je napomenula i ravnateljica, to se u vrtiću već unazad nekoliko godina i prakticira i kroz eko skupinu, a i kroz djelatnost vrtića. Tu se već od najranije dobi ući djecu gdje treba odložiti koju vrstu otpada, a s ovim prilagođenim posudama i slikovnicama želimo ih dodatno motivirati na što uspješniju akciju recikliranja. Akcija je predviđena da ona ne završava, tako da ćemo i tijekom ove, ali i tijekom iduće godine ćemo dijeliti promidžbene materijale i djeci u nižim razredima osnovne škole kako bi se u ovo uključilo što veća skupina stanovništva."

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.