reklamavelika2015a

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2015/3mjesec/8/v1 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

inst1a

Kako je velikom broju učenika matematika jedan od težih predmeta i zna biti veliki problem pri daljnjem školovanju, u srednjoj školi Isidora Kršnjavog, ovog vikenda započelo je održavale besplatnih instrukcija iz matematike. Do ove zanimljive ideje došao je student ekonomije Ivan Čeme koji je projekt prezentirao Gradu i gradonačelniku Krešimiru Žagaru. Oni su to vrlo rado podržali što je dovelo do toga da su Našice jedan od gradova koji svojim maturantima omogućuje dodatne vrlo vrijedne i besplatne instrukcije iz matematike koje im pomažu pri daljnjem školovanju.

 

Instrukcija će se održavati svake subote, dakle od 7. ožujka pa sve do 6. lipnja ove godine i one će vrlo dobro doći u pripremi za polaganje državne mature kao i pomoć pri upisu na fakultete. Predavačice koje vode ove instrukcije su Ružica Čeme, Valentina Čutek i Nikolina Jakoveljević. Na ovim instrukcijama ove godine sudjeluje oko 180 maturanata koji su podijeljeni u šest skupina, tako da tri skupine dolaze od 9 do 11 sati, a nakon njih će biti druge tri skupine koje će imati instrukcije od 11 do 13 sati.

 

zeljko filjak„Sada već tradicionalno, treću godinu za redom, u našoj školi u suradnji sa Gradom i uz podršku našeg gradonačelnika se organiziraju pripreme za održavanje državne mature iz matematike. Naši maturanti će tako imati priliku da do kraja nastavne godine imaju poduku iz matematike. Ona je organizirana tako što škola iznajmljuje prostor, a predavače plaća Grad i na taj način spajamo ugodno s korisnim, točnije našim učenicima omogućavamo besplatnu poduku. „ – rekao je Željko Filjak ravnatelj srednje škole Isidor Kršnjavi.

 

kresimir zagar„Ovo je jedna lijepa tradicija koja se održava u gradu Našicama uoči samog polaganja maturalnih ispita. Cilj je da se mladi koji su prikupljali svoje znanje u srednjoj školi, a sada studiraju ili su već završili fakultet matematike, da našim mladim srednjoškolcima, koji pristupaju ispitu državne mature, pomognu da svoje znanje sublimiraju i lakše dočekaju ispite koji su pred njima te da polože i A i B razine. Naravno, tako vrijedan projekt je nešto što Grad Našice podržava i ove godine. Ovom prilikom želim zahvaliti svima, kako srednjoj školi, ravnatelju Željku Filjku, tako i svima onima koji su se odazvali pohađanju ovih tečajeva. Predavanja će trajati svake subote puna tri mjeseca i nadamo se da će školarcima pomoći pri polaganju ispita, samim time i pri učenju drugih predmeta. To je nešto što potičemo i što si je Grad uzeo kao prioritet.“ – naglasio je gradonačelnik Krešimir Žagar.

 

josip miletic„Danas su počele instrukcije vezane za matematiku, a meni je kao matematičaru posebno drago biti u našoj školi i prisustvovati tom lijepom i korisnom projektu. Ovom prilikom bih samo podsjetio na početak ove stvarno lijepe priče kada se prije tri godine uvela državna matura i kada je gradonačelnik i Grad Našice prepoznao ovaj projekt koji se naravno nastavlja i dalje. Ovo je dobar, točnije jedan od najboljih načina kako naše buduće studente učiniti što kvalitetnijim studentima.“ – rekao je Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/3mjesec/8/v1{/gallery}

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.