reklamavelika2015a

skola2
U organizaciji aktiva stranih jezika SŠ Isidora Kršnjavoga Našice prof. Barbare Bošnjak, prof. Marije Kramarić, prof. Ljerke Nađ - Baričević i prof. Mirele Rukavina - Sabo dana 26. rujna 2017. obilježio se Europski dan jezika i u prostorima Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama.

 

Vijeće Europe proglasilo je 2001. godine Europski dan jezika koji se slavi 26. rujna svake godine. Opći ciljevi Europskog dana jezika su:

  1. Upozoriti javnost na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje;

  2. Promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati;

  3. Poticati cjeloživotno učenja jezika u školi i izvan nje, bilo za studijske svrhe, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

U uvodnom dijelu programa održane su tri radionice pod nazivom „Uvod u strani jezik“ te su profesorice Marija Božičanin, Ružica Vinčak i Mirela Rukavina –Sabo uvele velik broj zainteresiranih učenika u zanimljivosti učenja stranih jezika, koji se ne podučavaju u sklopu redovnog nastavnog programa, i to španjolskog, slovačkog i talijanskog jezika. Učenici su se već nakon prvog nastavnog sata naučili i predstaviti na stranom jeziku!

Nakon radionica učenica 2. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Paula Njegovanović Ocelić održala je dvojezično predavanje i to na njemačkom i hrvatskom jeziku u višenamjenskoj dvorani o iskustvima stečenim u sklopu programa Deutschland Plus nakon trotjednog boravka u Njemačkoj, u Halleu i Berlinu na razmjeni učenika.

skola1

U završnici obilježavanja Europskog dana jezika uslijedila je i podjela 'Njemačkih jezičnih diploma' i svjedodžbi učenicima naše škole koji su položili DSD ispit krajem prošle šk. god. na razini A2 i B1.  (U Hrvatskoj se Njemačka jezična diploma priznaje na odsjecima za germanistiku u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Zadru te na pedagoškim akademijama u Zagrebu i Čakovcu kao dokaz znanja jezika. Kandidati na razredbenim ispitima na navedenim fakultetima ostvaruju dodatne bodove. U Njemačkoj, kao i na mnogim fakultetima u Austriji i Švicarskoj Njemačka jezična diploma služi kao dokaz poznavanja jezika potreban za upis na fakultet.)

skola3

U holu škole postavljena je i prigodna izložbu koju su pripremili učenici polaznici izborne nastave engleskog jezika iz 4.a opće gimnazije pod mentorstvom prof. Ljerke Nađ- Baričević.

Zbog velikog broja zainteresiranih učenika radionice na stranim jezicima i predavanje o gostovanju u Halleu i Berlinu ponovit ćemo i na Danu otvorenih vrata SŠ Isidora Kršnjavoga Našice kako bi i građanstvo uživalo u aktivnostima Kabineta stranih jezika!

Više o EDJ možete saznati na stranicama:  ec.europa.eu/languages/information/languages-day_hr.htm

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.