reklamavelika2015a

geometrijska1a

U SŠ Isidora Kršnjavoga Našice 11. travnja 2015. održat će se 5. Geometrijska škola Stanka Bilinskog s početkom rada u 8.30 sati.

 

Geometrijska škola u Našicama dobila je ime po akademiku i matematičaru dr.sc. Stanku Bilinskom, koji je rođen u Našicama 22. travnja 1909. godine. Osnovana je 16. travnja 2011. u SŠ Isidora Kršnjavoga Našice u svrhu poticanja i proširivanja znanja iz geometrije te popularizaciju matematičke znanosti. Glavni organizator Geometrijske škole je SŠ Isidora Kršnjavoga Našice, a suorganizatori su Zavičajni muzej Našice i Udruga za hrvatsku povjesnicu Našice. Sponzori su Grad Našice i dr. sc. Vanda Bilinski, kći Stanka Bilinskog. Svake godine u školskoj aleji zavičajnika pred bistu Stanka Bilinskog predstavnici organizatora polažu cvijeće.

 

Škola već po peti puta okuplja mlade zaljubljenike u geometriju, učenike osnovnih i srednjih škola te njihove nastavnike, koji sudjeluju na radionicama i predavanjima poznatih sveučilišnih profesora matematike. Ove godine prijavljeno je 149 sudionika iz 15 škola: 7 osnovnih škola (Ladimirevci, D. Miholjac, Đurđenovac, Jelisavac, Slatina i Našice (2 škole), te 8 srednjih škola (Osijek, Beli Manastir, Orahovica, D. Miholjac, Valpovo, Đakovo, Slatina i Našice).

geometrijska2a

Na ovogodišnjoj GŠ dr. sc. Mirko Polonijo održat će spomen predavanje na temu Život i rad dr.sc. Margite Pavleković, dr.sc. Ljerka Jukić Matić održat će za nastavnike predavanje pod nazivomGeometrija i Sherlock Holmes te radionicu za učenike Matematička priča, a mr.sc. Ivanka Stipančić Klaić predavanje za nastavnike i radionicu za učenike pod nazivom Crtice iz geometrije.

 

Ovom prigodom će učenici OŠ Josipa Kozarca Slatina s profesoricom Ljiljanom Peretin prezentirati Geometrijske slagalice.

 

Za učenike sudionike raspisan je Natječaj za najljepšu geometrijsku sliku te će glasovanjem svih sudionika u završnom dijelu rada GŠ biti ocjenjene i nagrađene tri najljepše slike. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.