banner izzy2016

bilinski1

U srednjoj školi Isidora Kršnjavog održana je 7. Geometrijska škola Stanka Bilinskog.

Organizatori ove matematičko – geometrijske škole su bili Udruga za hrvatsku povjesnicu, Zavičajni muzej kao i domaćini Srednja škola Isidora Kršnjavoga. Pokrovitelji su i ove godine bili Grad Našice i dr.sc. Vanda Bilinski – kći prvog našičkog akademika Stanka Bilinskog po kome je ova Geometrijska škola dobila i naziv.

Kako je među ostalim napomenuo ravnatelj srednje škole Željko Filjak, ovo je izvrsna prilika da nastavnici bolje prate svoje učenike i njihov napredak te da se zajedno s njima usavršavaju u metodici matematike.

bilinski2

Na samom otvorenju prikazan je film o djelovanju Geometrijske škole kroz sve prethodne godine dok su u prigodnom programu nastupli i učenici i njihovi voditelji osnovne glazbene škole Kontesa Dora Iva Hlavati, Ejla Pleminiti i Danijel Papučić te profesori Darija Vlajnić i Ivan Krajačić.

Veliko zadovoljstvo zbog održavanja Geometrijske škole u Našicama izrazio je i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Josip Matek koji se također među ostalim zahvalio svim organizatorima i učiteljima i učenicima na njihovom velikom trudu kako bi naša škola i dalje bila u vrhu škola po kvaliteti naše države.

Jedni od najzaslužnijih za održavanje geometrijske škole su svakako su i braćni par, a ujedno i profesori matematike u srednjoj školi Ivica i Lidija Gerendaj.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.