bon2017 12

dani1

Ovog vikenda u srednoj školi u Našicama održani su Dani otvorenih vrata. Događanja je blo na pretek, učionice pune učenika kao i njihovih kreativnih radova kojim su oduševili posjetitelje škole. Učenicima i posjetiteljima prije svega se obratio ravnatelj srednje škole Željko Filjak kao i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je također pohvalio sve učenike, njihove profesore i mentore kao i sve njihove radove.

dani3

„Vrlo mi je drago što vas ponovo mogu pozdraviti, kada obilježavamo Dan otvorenih vrata, a ujedno i povodom obljetnice koja je vrlo značajna za našu školu i za naš grad. Dvadeset drugog travnja je rođendan Isidor Kršnjavi po kojem i naša škola nosi ime. Dakle graditelj hrvatskog kulturnog prostora, povijesničar umijetnosti, ministar bogoštovlja i nastave. Znameniti Našičanin koji je ostavio traga u kulturnoj baštini Republike Hrvatske. Zatim tu je i Stanko Bilinski matematičar, prvi akaademik matematičar iz Našica kojeg se sjetimo svake put kada se održava geometrijska. Isto tako tu je naravno i Dan planeta Zemlje, dan kada želimo promovirati suživot sa prirodom. Tema današnjih otvorenih vrata je održivi razvoj kao i mnoge radionice koje se održavaju u holu naše škole i učionicama. Ovim brojnim radionicama želimo omogućiti učenicima izbor zanimanja, dakle učenici osmih razreda mogu doći promotriti, vidjeti i odabrati zanimanje kojim se žele baviti u budućnosti.“ – rekao je ravnatelj srednje škole Isidor Kršnjavi Željko Filjak.

Gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar je redoviti gost na svim ovakvim aktivnostima u školama u Našicama pa se tako i ovoga puta rado odazvao pozivu.

dani2

„Stvarno mi je želja biti na svim događanjima pa tako i ovom koji se održava u srednjoj školi. Događaja stvarno ima puno te su gotovo svakodnevno, bilo da se radi na nacionalnom ili na ovom našem gradskom nivou. Otvorena vrata srednje škole samo pokazuju koliko je bogastvo zapravo onoga što se nudi u našoj srednjoj školi i što sve mogu naši učenici, ali naravno i djelatnici koji svakodnevno rade s njima. Ovo je lijepa prilika da se pokaže mlađim generacijama, točnije onima koji će postati srednjoškolci što se sve radi u našim školama i to ne samo sa područja grada već i svima onima kojima je za cilj jednom doći i srednju školu završiti upravo ovdje kod nas u Našicama. Naravno, isto tako tu možemo vidjeti i naše maturante i njihove radove koji će već sutra otići u svijet obogaćeni znanjem koji su upravo ovdje usvojili. Sve u svemu ovom prilikom želim se zahvaliti svim učenicima, profesorima, ravnatelju i svim djelatnicima škole što su na neki način motor i pokretač života i razvoja u našem gradu, a nadam se da će i dalje tako ostati. Također bi spomenuo i barijere koje su nekada možda postojale te učenici s posebnim potrebama nisu samo tamo mogli kao danas normalno sudjelovati u nastavi. Hvala Bogu u našim školama i osnovnim i srednjim imamo divne i krasne ljude koji se trude i pokušavaju upravo takvoj djeci omogućiti što normalnije školovanje.“ –rekao je među ostalim gradonačelnik Krešimir Žagar.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.