reklamavelika2015a

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2015/5mjesec/28/v2 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

skola2015 1a

Uklanjanjem vode, korova i sloja zarasle i osušene trave s oštećene asfaltne površine, Udruga Otvoreno srce jučer je simbolično započela s radovima na igralištu Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice u sklopu projekta ''Ne dokolici, da sportu!'' Na simboličnom početku obnove srednjoškolskog igrališta, projekta vrijednog oko 2,3 milijuna kuna, bili su članovi Udruge Otvoreno srce, izaslanik Osječko-baranjske županije i Grada Našica Hrvoje Šimić, predstavnici Odjela INA-volonteri, Odjela prevencije PU osječko-baranjske i Policijske postaje Našice, ekipa RK NEXE te djelatnici i učenici škole. Simboličnom označavanju radova, prethodila je prezentacija dosadašnjih aktivnosti u realizaciji projekta u višenamjenskoj dvorani škole.

Voditelj udruge Otvoreno srce Anđelko Cvijetović rekao je da se inicijativa da se obnovi igralište pojavila prije godinu i pol dana i da je do sada osigurano oko 800.000 kuna.

skola2015 3a

„Uvidjeli smo da vanjsko igralište naše najmnogoljudnije škole u Hrvatskoj sa 1.300 učenika nema rasvjetu. S tom idejom smo inicirali ravnatelja škole i gradonačelnika, ali smo krenuli dalje do upravljača škole, Osječko-baranjske županije. Pokrenuli smo projekt s željom da osvijetlimo igralište i obnovimo atletsku stazu i vjerujem da je naša škola to zaslužila. Uspjeli su zajednički sastanci s gradonačelnikom Krešimirom Žagarom, dožupanom Draganom Vulinom i pomoćnicom ministra obrazovanja Sabinom Glasovac oko financiranja. Došli smo do 800.000 kuna, a projekt je podržao i Odjel INA-volonteri sa 15.000 kuna. Hvala svima koji su prepoznali naš dosadašnji trud i rad. Ovim simboličnim početkom radova želimo potaknuti lokalnu zajednicu da se uključi i da nam pomogne u realizaciji projekta jer nismo namakli novac koji nam je potreban'', rekao je Cvijetović i podcrtao da našička škola  zaslužila je novo moderno igralište te da je želja nakon završetka radova vidjeti rukometaše, košarkaše, odbojkaše i atletičare.  

skola2015 2a

Hrvoje Šimić je naglasio važnost realizacije inicijative Udruge Otvoreno srce, koju je, kako je rekao prepoznala i Županija te osigurala 500.000 kuna za prvu fazu. ''Naravno, i Grad Našice uspio je osigurati 50.000 kuna u prvoj fazi, a u drugoj fazi nadam se da ćemo projekt popratiti sa značajnijim iznosom. Ne sumnjam u snagu i energiju prof. Cvijetovića i vjerujem da će vrata otvoriti i druge mjerodavne institucije'', istaknuo je potpredsjednik Gradskog vijeća Našica Hrvoje Šimić i dodao kako će projekt prije svega omogućiti kvalitetniju nastavu, ali i kvalitetniju rekreaciju i sport.

 

Osim Županije i Grada, projekt je podržalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa koje je za opremanje igrališta spremno izdvojiti oko 250.000 kuna. Odjel INA-volonteri projekt sponzorira sa 15.000 kuna, a jučerašnji dolazak njihovih predstavnika iskorišten je za simboličan  početak radova na srednjoškolskom igralištu.

„Želimo da projekt uspije, sa zaživi i da što više vremena provodite na školskom igralištu koje će vas odvesti u neke nove dimenzije. Nadam se da ovo nije kraj naše suradnje“ – rekao je predstavnik Odjela INA-volonteri Neven Poklepović.

Na kraju je ravnatelj škole Željko Filjak zahvalio svim sufinancijerima koji su prepoznali važnost projekta te pozvao ostale čimbenike da se uključe u obnovu igrališta koje će omogućiti dostojno bavljenje sportom i rekreacijom. 

„Prije gotovo dvije godine započela je priča s igralištem i sada  polako ona ulazi u fazu realizacije prema financijskim mogućnostima. Osobito je važno da gdje god se zatražila pomoć, svugdje se naišlo na podršku. Hvala što se nam pomogli u realizaciji ovoga projekta“ – rekao je ravnatelj Filjak.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/5mjesec/28/v2{/gallery}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.