bon2017 12

amerika1

Srednju školu Isidora Kršnjavoga danas su posjetili predstavnici američkog veleposlanstva koji su se vrlo srdačno odazvali na poziv prof. Ljerke Nađ Baričević, Snježane Krištofik Juranić i Aktiva stranih jezika. Osim što su učenici i gosti u školi imali priliku steći dojam o načinu života u SAD-u, a pogotovo u saveznim državama Arizona i Illinois, veliki broj učenika iskoristio je priliku da pokaže svoje govorne vještine na engleskom jeziku. Tako su se mnogi iznenadili kada su iz predavanja saznali da stvari koje mi u Hrvatskoj često smatramo uobičajenima, u SAD-u vrijede pravo bogatstvo, čak i po američkom standardu života. Tako, na primjer, za komad kolača ili torte koji u Hrvatskoj možemo kupiti u prosjeku za 15 kn (za koje gošće kažu da su iznimne kvalitete) u SAD-u bi odvojiti 60tak kuna. Posebno je naglašena cijena visokog školovanja u SAD-u gdje su mnogi prisiljeni podizati studentske kredite kako bi se uopće mogli školovati, no ipak se odlučuju na takav korak jer se visoko obrazovanje uglavnom višestruko isplati.

amerika3

Nakon održane radionice i druženja u školi gošće su posjetile i gradonačelnika Krešimira Žagara, te razgledale centar grada.

Dogovorena je daljnja suradnja između Srednje škole i Američkog veleposlanstva i tijekom sljedeće školske godine u kojoj se planira odlazak naših učenika u posjet veleposlanstvu, ali i dolazak veleposlanika i američkih ekonomskih savjetnika koji su spremni održati predavanje učenicima srednje škole, a pogotovo učenicima ekonomskog smjera.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.