vrt1a

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i HRT-a, projekt „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj“ ove godine proslavio je 20. obljetnicu. Projekt je počeo 1995. godine na poticaj Obrazovnog programa Hrvatskog radija i emisije „Slušaj kako zemlja diše“, urednice  Lidije Komes. Od tada se u uređenju i ljepoti svojih vrtova natječu učenici osnovnih i srednjih škola cijele Hrvatske.

Na završnoj svečanosti u HRT-ovu Studiju Bajsić, 21. studenoga 2014., naša škola dobila je specijalnu nagradu za uređenost i informatizaciju školskog vrta.

vrt2a

Povjerenstvo u sastavu Lidije Komes, voditeljice projekta, Ljiljane Awad, producentice projekta, Astrid Horvat, načelnice Uprave za zajedničke projekte MZOS-a i Vesne Cetin Krnjević, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prepoznalo je brigu za školski okoliš, o kojem marljivo brinu učenici poljoprivredne struke i profesorica Verica Franjin.

vrt3aPosebno im se svidjela ideja  informatizacije okoliša QR kodovima koji se nalaze pored latinskog naziva pojedine biljne vrste. Pomoću smartphone-a i QR kodova, možemo saznati zanimljive podatke o biljkama. Uz puno truda i zalaganje, projekt su izradili učenici 3. pmg-a Tea Taslak, Ana Vučinić, Marko Sertić, Luka Ivanković i Petar Mihalj, uz mentoricu prof. Senku Erdeš.

(T. Taslak, A. Vučinić, M. Sertić, L. Ivanković, P. Mihalj – učenici 3. pmg)

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment