reklamavelika2015a

racunala1

Projekt za srednje škole „Čitanjem do zvijezda“ je natjecanje u znanju i kreativnosti u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara. Od ove školske godine u projektu sudjeluju i učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

Svrha natjecanja je motivirati učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, potaknuti timski rad i individualni napor, poučavati učenike informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima te poticati učenike na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena. U projekt su se uključile 53 srednje škole i preko 400 učenika.

Za sudjelovanje u kvizu znanja učenici trebaju pročitati sljedeće naslove:

Salinger, J. D.: Lovac u žitu

D'Avenia, Alessandro: Bijela kao mlijeko, crvena kao krv

Tomić, Ante: Punoglavci

Krakauer, Jon: U divljini

Kviz se provodi na tri razine:

- školska razina natjecanja - učenici trebaju pročitati prve dvije knjige - pitanja sastavljena na temelju radnje (fabule)

-    županijska razina natjecanja - učenici trebaju pročitati i treću knjigu- nova pitanja sastavljena na temelju radnje (fabule), pitanja o piscu, prevoditelju, ilustratoru (ako postoje ilustracije), žanru

-   državna razina natjecanja - učenici trebaju pročitati i četvrtu knjigu - nova pitanja sastavljena na temelju radnje (fabule), detaljnija pitanja o piscu, prevoditelju, ilustratoru (ako postoje ilustracije), žanru, pitanja iz opće kulture vezana uz mjesta, osobe i slične pojmove koji se spominju u djelima.

 

Natjecanje se provodi on-line ispunjavanjem ispita znanja u matičnoj školi istovremeno s točno određenim trenutkom početka i završetka za sve prijavljene učenike/natjecatelje. Pitanja su faktografskog tipa i zahtijevaju unaprijed predviđene odgovore. Odgovori se ispravljaju i boduju automatski u aplikaciji ispita.

Učenici 3. a og (Marta Knežević, Ina Anđelić, Selma Stipanović, Matija Grgošević), 3. jg (Nina Lekić, Martina Kon), Borna Gall, 2. b eš i Matej Kolembus, 3. thk uspješno su 10. prosinca 2014. (12,00-12,45 h) riješili kviz znanja na školskoj razini i upućuju se na županijsku razinu koja će se održati tijekom veljače 2015.

Čestitamo natjecateljima i nadamo se da će i na ostalim razinama biti uspješni.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja (Katica Molnar, školski pedagog, Lidija Kovačević, prof. hrvatskog jezika; na državnoj razini prisutan još jedan član – vanjski suradnik) nadgleda provedbu kviza znanja.

Mentori: Manuela Kojić, Sanja Kurucić, školske knjižničarke

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.