reklamavelika2015a

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2014/12mjesec/18/v1 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

ang1a

Na inicijativu Službe za građane Hrvatskoga sabora, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, u ponedjeljak 15.prosinca  u Hrvatskome saboru održana je smotra projekata iz građanskog odgoja pod nazivom "Građanski odgoj na djelu". Projekti su nastali kao dio učenja o aktivnom građanstvu kroz kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja.

Na smotri se predstavilo 9 škola iz cijele Hrvatske, 6 osnovnih i 3 srednje. Predstavljanje projekata pomno je pratio i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip leko, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, Željko Jovanović i pomoćnik ministra obrazovanja i športa Staša Skenžić.

ang2a

Poštujući napore i postignuća svih predstavnika, našički su srednjoškolci zadovoljili sve pedagoške standarde, građanske inicijative, ali i otišli korak više te od svojeg projekta načinili poduzetničku inicijativu, govori profesor Anđelko Cvijetović.

Na sveopću besparicu uzvratili su stavom 'kriza je, e pa što'. 

Nizom aktivnosti od potrebnih 2,3 milijuna kuna za obnovu već su uspjeli prikupiti 750 tisuća kuna.

U želji da obnove srednjoškolsko, ali i centralno gradsko igralište te postave adekvatnu rasvjetu, učenici su cijelu godinu permanentno radili, lobirali, komunicirali s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti te u ministarstvu obrazovanja i športa. Javljali su se na niz natječaja različitih tvrtki i sada su mogli svoje rezultate predočiti u zakonodavnom tijelu Republike Hrvatske, Hrvatskom saboru.

Kulminacija predstavljanja  bio je završni trenutak kada je maturantica Marija Purgar  ponudila prijateljstvo i suradnju u projektu predsjedniku Sabora, Josipu Leki, te  predajući mu sportsku majicu, ČOVJEK prije svega!, pozvala na sportske susrete prilikom otvaranja obnovljenog igrališta u lipnju 2015. godine. 

Vrijedno je još jednom apostrofirati mlade ljude koji su rad 4.a i b razreda opće gimnazije sa svojim mentorom razvijali i predstavljali : Marija Komjetan, Matea Vrbanić, Doris Miter, Luka Povreslo i Marija Purgar.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2014/12mjesec/18/v1{/gallery}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.