banner izzy2016

humanitarci1

Prošlog su vikenda u centru grada Našica, Mali humanitarci 6.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice, imali su humanitarnu prodajnu akciju

u centru grada Našica povodom obilježavanja Dan kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje za samohranu majku s petero djece,  UNICEF -ov projekt Škole za Afriku i skupljali plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec Hrvatska za kupnju skupih lijekova za osobe u potrebi.

Učenici: David Crnković, Božena Černava, Dorotea Horvat, Ema Jović, Hana Knežević, Dora Rogač, Anja Stojaković, Dora Šenk, Marko Šimunek, Roko Šikić, Lana Zebić i Rea Minarek, 5.d su prodavali građanima pecivo, kolače, jabuke, oslikane staklene bočice, čestitke koje su izradili učenici Učeničke zadruge „Tomislav“ Našice i pedagoška služba, a sva prikupljena novčana sredstva od proizvoda ići će u humanitarne svrhe za: za samohranu majku s petero djece za UNICEF-ov projekt Škole za Afriku koji će omogućiti besplatno školovanje siromašnoj djeci Burkine Faso. 

U projektu Unicef-a Škole za Afriku ove godine u Hrvatskoj sudjeluje 260 vrtića, osnovnih i srednjih škola. Hrvatska se prvi put priključila 2008. godine, a naša škola sudjeluje već devetu godinu zaredom. Djeca su prikuljala novčanu pomoć za siromašnu djecu Burkine Faso za školovanje, izgradnju škola, sanitarnih čvorova, spremnika za vodu, školske ploče, knjige, klupe i drugu opremu. 

humanitarci2

Također su prikupljali plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec Hrvatska za kupnju skupih lijekova za osobe u potrebi te je prikuplljeno od početka ove školske godine preko 60 kg plastičnih čepova.

"Zahvaljujemo se svim sponzorima koji su nam omogućili ovu humanitarnu prodajnu akciju: Pekari Papuk d.o.o. Našice, vlasniku Mariu Sedlačeku, dipl.oec., Pec - Pekari iz Markovca Našičkog, vlasniku Zoranu Janeskom, Pekari Urbarija, vlasniku Kolju Koljđeraju, za jabuke profesoru Rajku Kusturiću, roditeljima, mama, učenicima koji ispekli kolače i donirali za ovu akciju, Zoranu Mašiću za prijevoz i svim građanima, učenicima, udrugama koji su skupljali plastične čepove. Hvala svim građanima dobra srca koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i prikupili 2050,00 kuna za samohranu majku s petero djece i 150,00 kuna za Škole za Afriku." - rekli su učenici 6.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.