reklamavelika2015a

zelena1

Naša je knjižnica osvojila prvo mjesto na Natječaju za „zelenu knjižnicu“ u organizaciji Knjižnice Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

 

Natječaj je bio namijenjen svim vrstama knjižnica u Republici Hrvatskoj, a pokrenut je s ciljem poticanja knjižnica na različite oblike ekološkog poslovanja i održivog razvoja. Natječaj je važan jer prepoznaje knjižnice kao institucije koji potiču razvoj odgovornog društva.

Knjižnice su se prijavljivale putem on-line upitnika za samovrednovanje ekološkog poslovanja u šest područja: knjižnične zgrade, knjižnične zbirke, knjižničari, poslovni procesi u knjižnici, usluge knjižnice i korisnici te okoliš i okruženje knjižnice. Povjerenstvo, koje je imenovao dekan Fakulteta, ocijenilo je svako od navedenih područja te proglasilo troje dobitnika nagrada.

zelena2

Nagrade, koje će biti dodijeljene u ponedjeljak 8. svibnja u prostoru Ekonomskog fakulteta, osvojile su sljedeće knjižnice:

3. mjesto - Knjižnica Gimnazije Nova Gradiška (tablet računalo; nagradu dodjeljuje Igor Štrangarević, direktor društva Komunalac d.o.o. Vukovar);

2. mjesto - Knjižnica Osnovne škole August Šenoa Osijek (prijenosno računalo; nagradu dodjeljuje izv. prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka pred Udrugom ALUMNI Ekonomskog fakulteta u Osijeku);

1. mjesto - Knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava Našice (put u Europski parlament u Bruxelles za dvije osobe u lipnju 2017.; nagradu dodjeljuje prof. dr. sc. Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu).

Knjižnicama koje su zauzele od 4. do 10. mjesta (Knjižnica Osnovne škole Popovac, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, Gradska knjižnica Vukovar, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Sveučilišna knjižnica u Puli, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu) bit će dodijeljena priznanja.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.