reklamavelika2015a

sadnja1

Učenici 5.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice odlučili su na satu razrednika obilježiti  Međunarodni dan tolerancije koji se održava 16.11.2016. sadnjom sadnice lipe u školskom dvorištu povodom dana tolerancije, mira, ljubavi, razumijevanja, poštivanja, prihvaćanja i uvažavanja bogatstva različitosti. Dan koji nas podsjeća na poštivanje i uvažavanje drugačijih od nas. On nas potiče na snošljivost prema drugima.

sadnja2

TOLERANCIJA je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, naš oblik izražavanja i način da budemo ljudi. Ona podrazumijeva volju i sposobnost prihvatiti i dopustiti različitosti, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju ili o vjerskim, rasnim ili spolim razlikama.

Učenici Adrijan i Borna posadili su sadnicu lipe, Nikolina i Marino su je zalili, a Hana je povela molitvu za mir, ljubav i nenasilje u svijetu. Napravili su zajedničku sliku s lipom o kojoj će se brinuti tijekom školovanja kako bi ih podsjećala da se moraju boriti za mir, ljubav, nenasilje i razumijevanje, poštivanje, prihvaćanje, uvažavanje bogatstva različitosti u svijetu.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.