reklamavelika2015a

skola dom maklosevac 1

Učenici 8.d razreda, zajedno s razrednicom Đurđicom Mašić, učiteljem glazbene kulture Dubravkom Pernickim, vjeroučiteljicom Gordanom Cvijetović, učenikom 8.a razreda Karlom Vulićem iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Makloševcu povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pred Obiteljskim domom za starije i nemoćne  osobe dočekala ih je predstavnica obiteljskog doma gospođa Nevenka Kovačević te ih srdačno pozdravila i rekla par riječi o domu i korisnicima doma.

Predsjednica 8.d  razreda Ivana Keglević pozdravila je sve prisutne i rekla da i ove godine razred  nastavlja provoditi projekt „ Čestitamo Božić i Novu godinu 2016.  najstarijim osobama u našičkom kraju“ u svrhu međugeneracijskog zbližavanja najstarijih i najmlađih predstavnika našeg društva povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Ivana je par riječi rekla o svom razredu i naglasila da se bavimo humanitarnim radom, pomažemo osobama u potrebi i da smo ih došli posjetiti, vidjeti kako žive, što rade, kako provode dane u prekrasnom uređenom domu.

Učenici su pripremili mali prigodni božićni program koji se sastojao od pjesama. Program je vodila Emanuela Tudja i Matej Mandić. Emanuela je pročitala pjesmu „ Stope u snijegu“ koju je napisao poznati pjesnik Dragutin Tadijanović. Poslije su svi učenici zajedno otpjevali narodne pjesme uz pratnju akustične gitare učitelja glazbene kulture Dubravka Pernickog: Vesela je šokadija, Letovanić i Moja diridika.

Učenik 8.a razreda Karlo Vulić  otpjevao je  i odsvirao na akustičnoj gitari tri božićne pjesme: Bijeli božić,  Blue christmas i Can't help falling in love. Uz pratnju akustične gitare učitelja Dubravka učenici 8.d razreda otpjevali su dvije božićne  pjesme: Zvončići, zvončić,  Sretan božić svakome. S  učiteljicom Gordanom Cvijetović iz vjeronauka učenici su otpjevali pjesmu „Visom leteć ptice  male“.

Sve prisutne oduševio je program i gospođa Nevenka Kovačević se zahvalila na lijepom programu u ime korisnika doma.

skola dom maklosevac 2

Korisnici doma i gospođa Nevenka organizirali su tombolu iznenađenja. Svaki učenik i učitelj je izvukao broj, dobio je šal ili vunene papuče koje su isplele vrijedne ruke korisnica doma. Djeca i učitelji su bili oduševljeni poklonima. Učenici su upoznali najstariju osobu u domu, a to gospođa Sokač koja ima 92 godine i u slobodno vrijeme plete šalove i vunene čarape.

U ime razreda Matej Mandić, Dora Hanižjar i Melissa Pohlmann su darivali korisnike doma i poklonili: jabuke, mandarine, sokove, cvijet, slatkiše i ukrase za bor. Gospođa Nevenka se zahvalila učenicima, razrednici Đurđici Mašić, Crvenom križu Našicama na poklonima i pozvala učenike i učitelje na kolače, sokove i na druženje.

Na odlasku učenici su se zahvalili na lijepom prijemu, druženju i dogovorili buduću suradnju.

Ovom prilikom, učenici i razrednica se zahvaljuju vlasnicima doma Biljani Matijašević Kovačević što im je omogućila ovu posjetu doma, gospođi Nevenki Kovačević što ih je primila u goste,  učitelju glazbene kulture Dubravku Pernickom, učiteljici vjeronauka Gordani Cvijetović, Karlu Vuliću  što su sudjelovali u programu, zapovjedniku JVP Našice Saši Ljubljanoviću koji im je osigurao prijevoz, vatrogascima  Davidu Frčecu i Silviju Vukoviću koji su ih prevezli do Obiteljskog doma za starije i nemoćne, također i Mislavu Mašiću na prijevozu. Za kraj zahvalili su se i Crvenom križu Našice za donaciju jabuka i mandarina. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.