reklamavelika2015a

slike1

Danas je u Osnovnoj  školi kralja Tomislava otvorena izložba učeničkih fotografija.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige i Mjeseca školskih knjižnica organizirali smo Međuškolski fotonatječaj Knjiga u kadru za učenike predmetne nastave našičkih osnovnih škola. Natječaju je prethodila radionica o osnovama fotografije koju su 21. listopada održali članovi Fotokluba Zoom Dora Dvoržak i Josip Ledinščak.

Na otvorenju izložbe sudjelovali su učenici koji su na natječaj poslali ukupno dvadesetdvije fotografije. Nakon govora ravnateljice Vlatke Zahirović u kojem je čestitala svim sudionicima na predanom radu i kreativnosti, dodijeljene su tri nagrade u kategoriji učenika 7. i 8. razreda te jedna za najbolju fotografiju u kategoriji učenika 5. i 6. razreda. Izbor najuspješnijih radova proveli su članovi Fotokluba Zoom prema osnovnim obilježjima kvalitetne fotografije, o kojima smo učili na njihovoj radionici. Zanimljivo je spomenuti da su učenici na vrlo domišljate i raznovrsne načine promišljali i prezentirali ovogodišnju temu – svjetlost knjige (svjetlost je tema ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige na razinu republike), koju su opisali svojim porukama uz svaku fotografiju. Tako smo na izložbi mogli uočiti motive poput Pariza – grada svjetlosti, čitanja uz svjetlost svijeća, čitanja u prošlosti uz fenjer, sunca koje zalazi u knjigu i sl. Poruke koje nam učenici poručuju svojim fotografijama su sljedeće: Otvori knjigu i otkrij svjetlost!; Nikad nije kasno čitati: čitati treba za dušu i znanje.; Knjige su svjetla u našim životima. One su iskra koja nam pomaže sačuvati naš književni jezik. Neka nam čitanje postane navika u svakodnevnom životu!, i sl. 

slike2

Pobjednik u kategoriji učenika 5. i 6. razreda je Filip Kon iz Osnovne škole kralja Tomislava. Treće mjesto u kategoriji učenika 7. i 8. razreda osvojila je Roberta Zahirović iz Osnovne škole kralja Tomislava, drugo Lorena Pečurlić iz Osnovne škole I. Brnjika Slovaka, a prvo Helena Slivka, također iz Jelisavca. Pobjednicima su dodijeljena priznanja u obliku knjige, koja su izradili učenici skupine Modelari s nastavnikom Danijelom Rončevićem. Zahvaljujući našim sponzorima, izdavačkim kućama Alfa i Školska knjiga, pobjednicima su dodijeljene nagrade, kao i darovi svim učenicima sudionicima i mentorima koji su poduprli provedbu ovog natječaja – nastavnicima Đurđici Ivanović i Bojanu Fudereru. Skromnim smo darovima zahvalili i našim predavačima Dori Dvoržak i Josipu Ledinšćaku.

Zahvaljujemo svim sudionicima i sponzorima uz želju za nastavkom suradnje između našičkih škola na ovom i sličnim projektima jer ćemo na takav način njegovati kulturu i umjetnost, ali i pozitivno ozračje u komunikaciji učenika.

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.