bon2017 12

mup1

U sklopu provedbe preventivnog projekta „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ koji provodi Policijska uprava osječko-baranjska sa suradnicima, u cilju odgovornog i sigurnijeg ponašanja na internetu i društvenim mrežama, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama održana su dva edukativna predavanja.

Predavanja, na kojima je sudjelovalo ukupno oko 400 učenika, održali su Boris Radanović, djelatnik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i koordinator za podršku i informiranje u Centru za sigurniji internet (www.csi.hr) i Darko Ćorković, policijski službenik Odjela prevencije PU osječko-baranjske.

Svrha predavanja bila je upoznati srednjoškolce o rizicima i opasnostima korištenja interneta, osobito društvenih mreža. Posebno je stavljen naglasak na problem otvaranja profila na društvenim mrežama koristeći se jednostavnom lozinkom te moguću zlouporabu objavljenih osobnih podataka, fotografija tzv. selfia.   

Učenici su, također, upoznati o kaznenoj pravnoj zaštiti djece vezano za počinjenja kaznenih djela putem računalnih sustava ili mreža te kako prijaviti moguće elektroničko nasilje putem aplikacije RED BUTTON na internetskoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.