reklamavelika2015a

droga1

U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice, danas, 6. srpnja spaljena je droga zaplijenjena i oduzeta u kriminalističkim istraživanjima.

 

Spaljivanju su prisustvovali glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske Damir Takač, predsjednik Uprave Našicecementa d.d. Oto Ostović, član Uprave za proizvodnju i tehničke poslove Našicecementa d.d Stjepan Ergović, član Uprave za komercijalne poslove Našicecementa d.d Josip Ergović, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Amir Muharemi, ravnatelj Ureda za suzbijanje zloporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković i ostali uzvanici.

droga3

Spaljivanjem je uništeno gotovo preko 1200 kilograma droge i to: 

 

VRSTA DROGE

KOLIČINA

1.

heroin

137,63 kg

2.

kokain

6,92 kg

3.

marihuana i hašiš

998,09 kg

4.

MDMA i derivati (tablete i prah)

0,39 kg

5.

amfetamin

7,22 kg

6.

metadon

533 komada, 67,86 g i 132 mL

7.

LSD (markice)

21 komad

8.

nove droge

0,39 kg

9.

anabolički steroidi

651 g i 73 mL

10.

tvorničke tablete i pripravci

22952 komada, 306 g i 9 mL

11.

predmeti s tragovima droge

 
 
Vrijednost zaplijenjene droge iznosi preko 158 milijuna kuna, a riječ je o vrijednosti koju bi ta droga dosegla u uličnoj prodaji tj. distribuciji. U zadnjih devet godina, a ova je 12 u nizu u kojima je u proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d. Našice spaljivanjem uništeno oko 12 tona različitih vrsta droga.
droga2
Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević pozdravio je prisutne u svoje osobno ime i ime ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te i između ostalog rekao da ovaj zajednički proces provedenih akcija i operacija ne bi bilI uspješnI bez koordiniranih aktivnosti policije, carine, državnog odvjetništva i drugih državnih tijela u otkrivanju počinitelja, kriminalnih grupa, presijecanju krijumčarskih lanaca, zapljenama droga te prikupljanju svih relevantnih dokaza za vođenje kasnijih kaznenih postupaka. Ovaj čin pokazuje kraj tog procesa u kojem oduzeta droga u ovom slučaju iz ukupno 1072 predmeta koji su pravomoćno presuđeni u konačnici bude uništena. Na kraju je svim kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u nizu uspješnih akcija koje su rezultirale ovom zapljenom droge čestitao na dobro obavljenom poslu.

U svom govoru uoči spaljivanja droge ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Željko Petković je istaknuo je kako se nastavlja s pozitivnim trendovima vezanim uz stabilizaciju problematike droga u Republici Hrvatskoj, neophodno je intenzivirati provedbu raznih oblika preventivnih aktivnosti i to posebice onih koje bi se provodile u suradnji s obrazovnim sustavom. U tom smislu započela je izrada nove Nacionalne strategije koja će po prvi put pored droga, obuhvatiti i ostale vrste ovisnosti, uključujući alkohol, duhan, kocku i ostala ovisnička ponašanja.

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Amir Muharemi u svom obraćanju istaknuo je da na području politike droga postignuti su značajni rezultati u osnaživanju postojećeg sustava suzbijanja zlouporabe droga te je ojačana suradnja relevantnih struktura, kako na međunarodnoj, tako i na nacionalnoj razini. Nacionalna politika sukladna je europskoj čime potvrđuje svoju opredijeljenost za uravnoteženi i na dokazima utemeljeni pristup o pitanjima uporabe droge.

Foto: PU osječko-baranjska

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.