reklamavelika2015a

tehnicki1

U organizaciji Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama ove će godine po četvrti puta na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, biti organizirana preventivno - sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2017“.

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti mopeda i motocikala, te svih ostalih vozila „L“ kategorije. 

Akcija ima isključivo preventivno - sigurnosni karakter i provoditi će se od 18. do 22. travnja 2017. godine. Temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje Stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila.

Pregled vozila obavlja se BESPLATNO ( bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike navedene skupine vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije, te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u redovnim stanicama za tehnički pregled vozila.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.