reklamavelika2015a

policija1

Obavještavamo Vas da se na području policijske uprave osječko-baranjske, pa tako i na području Policijske postaje Našice provela preventivna akcija usmjerena prema vozačima bicikla koji su uz pješake i vozače mopeda / motora najranjivija skupina sudionika u prometu. Vožnja biciklom dozvoljena je danju i noću, a upravo noćna vožnja ono je na što se želi staviti poseban naglasak i na što se ovom preventivnom akcijom želi upozoriti. Veliki broj bicikala nema tvornički ugrađena prednja i zadnja svjetla, a pojedini vlasnici takvih bicikala olako drže da to ni ne moraju ili ne žele imati. Takvim načinom razmišljanja ugrožavaju sebe ali i druge sudionike u prometu budući predstavljaju ozbiljnu opasnost na cesti.

policija2

Poradi naprijed navedenih činjenica, osnovni zadatak ove preventivne akcije je ukazati na nužnost korištenja svjetala u uvjetima noćnog prometovanja i smanjenje vidljivosti, odnosno učiniti bicikliste vidljivima vozačima većih i jačih motornih vozila.  policija3

Biciklistima koji na svome biciklu nisu imali ugrađena svjetla odmah po zaustavljanju od strane servisera bicikala ugrađivana su svijetla, dok je biciklistima koji u prometu posjeduju sve Zakonom propisane ugrađene potrebne uređaje nagrađivani su nekim od dijelova neobavezne biciklističke opreme.  

policija4

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.