reklamavelika2015a

policija1

Poštovani, od dana 20.01.2018. godine od 06,00 sati do 23.01.2018. godine do 06,00 sati, povodom narodnog običaja obilaska vinogorja („VINCEŠKA“), a poučeni dosadašnjim iskustvom iz prethodnih godina, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića, a za napomenuti je kako je alkohol upravo jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u cestovnom prometu.

 

Log in to comment
policija1

Danas je u Našicama policija provodila akciju nadzora vozača u prometu. U cilju zadržavanja razine sigurnosti cestovnog prometa na što višoj razini akcija je provođena na području čitave Republike Hrvatske. Akcijom se kontroliralo poštivanje propisa vezanih uz alkohol, korištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, nepropisno korištenje mobitela i poštivanje ograničenja brzine, odnosno, propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

Vozače koje zateknu u prekršajima policijski službenici su kažnjavali sukladno zakonskim odredbama, dok vozače čije je ponašanje u skladu s propisima su nagradili prigodnim poklonom privjesci i kalendari.

U akciji su sudjelovale i osobe iz javnog života, koje su na lokacijama policijskih nadzora „dobrim vozačima“ uručivale prigodne poklone.

U Našicama je uz policijske službenike bila pjevačica i voditeljica Cecilija Balikić – Rudić, a bio je prisutan i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Nekoliko vozača i vozačica je zaustavljeno i pošto su poštivali prometne propise i nisu bili alkoholizirani dobili su nagrade.

O akciji Darko Čorković policijski djelatnik iz odjela prevencije policijske uprave Osječko – baranjske je između ostalog izjavio.

„Povodom dolazećih Božićnih i novogodišnjih blagdana imamo preventivnu aktivnost blagdane bez alkohola. Znači da javno djelujemo prema sudionicima u prometu, a posebice vozačima da za ove blagdane prije sjedanja u vozilo ne upotrebljavaju alkohol, a također da tijekom vožnje koriste sigurnosni pojas i ne koriste mobitele u vožnji. Također upozoravamo vozače da se voze prilagođenom brzinom i poštuju prometne propise. Želimo da ovi blagdani prođu u veselju, miru i dobru.”

Poznata pjevačica Cecilija Balikić – Rudić o akciji je izjavila.

policija2

„Lijepo je sudjelovati u ovako lijepim akcijama i blagdani su pred nama, više će se popiti pa onda naravno treba skrenuti pozornost da se bude oprezan u promet. Policija je tu da sve to poprati i bude sve u skladu sa zakonom, a mi smo tu da zakon poštujemo. Kada su neke akcije u pitanju ja sam uvijek tu da ih podržim pogotovo kada su dobronamjerne, što ova akcije zasigurno je.

Ja mogu reći da nisam nikad imala problema s policijom, uvijek sam razumjela da oni rade svoj posao i da treba ih saslušati, treba činiti ono što je po zakonu određeno, a oni su da to poprate na terenu. Svaka im čast jer vjerujem da na terenu svašta dožive i ja im kao i svim ljudima od srca želim sve najbolje.

Također svim ljudima dobre volje želim čestitati blagdane koji su pred nama i naravno za Novu godinu poželjeti da bude ljepša, a ono što je loše neka ostane u staroj, a samo najbolje neka nam donese Nova 2018. godina.”

bricks2016

 

Log in to comment
policija martinje1

Pred nama su blagdanski dani u kojima kroz operativnu akciju MIR I DOBRO nastojimo građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti.

 

Log in to comment
petarde1

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove će godine provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija, koja započinje 15. prosinca i trajat će do 8. siječnja 2018. godine, za cilj ima sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. Akcija je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana.

Tijekom blagdana očekuje se dolazak većeg broja naših državljana koji žive i rade u inozemstvu, odlazak većeg broja građana na zimovanje u inozemstvo, kao i turističkih dolazaka te tranzit stranaca, što će uzrokovati povećanje prometa na cestama i povećanje broja putnika u zračnom, željezničkom i pomorskom prometu te na svim graničnim prijelazima. Građani će prilikom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju pohoditi svetišta i crkve, organizirano slaviti u ugostiteljskim objektima i na trgovima te se međusobno posjećivati u obiteljskim domovima.

Kako bi slavlje proteklo u miru i duhu blagdanskog obilježavanja želimo upozoriti građane kako eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život.

petarde2

Za primjer navodimo prošlogodišnje rezultate akcije kada su na području PU osječko – baranjske lakše ozlijeđene dvije osobe (jedno dijete na đakovačkom području uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvom i jedna osoba na području Osijeka) te smo evidentirali jedno propucavanje obiteljske kuće. Policijski su službenici ukupno oduzeli jedan komad oružja i pedeset jedan komad raznih streljiva te su evidentirali dva kaznena djela vezana uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva, koja su počinila dvije punoljetne osobe te tri prekršaja vezana uz nezakonitu uporabu pirotehničkih sredstava za koja su prijavljene tri punoljetne osobe.

Kao i prethodnih godina, veći broj građana će nabavljati pirotehnička sredstva koja se nalaze u slobodnoj prodaji, ali se očekuje i nezakonita nabava eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava čija prodaja nije dopuštena.

Tako će tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju, policija pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava, u cestovnom će se prometu posebna pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa, a na graničnim prijelazima suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije. Također, policijski će službenici kontaktirati predstavnike civilne vlasti na razini županija, gradova i općina, predstavnika župa i biskupskih ordinarijata, kao i ravnatelje osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta kako bi se građane upozoravalo na opasnosti zloupotrebe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava kućne izrade. Najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana.

Savjeti građanima

  • - Vrlo je važan doprinos svakog pojedinca, jer proslava blagdana u prvom redu ovisi o svima nama poimence. Treba imati na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom.
  • - Dosadašnja iskustva ukazuju da blagdansko raspoloženje u pretjeranoj mjeri potiče nerazboritu uporabu oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što zna biti kobno, katkad s većim ili manjim posljedicama. Što znači da treba biti uvijek biti oprezan i razborit prije njihove uporabe.
  • - Kako biste izbjegli neželjene posljedice ne poklanjajte djeci, a ni drugima nešto od čega bi mogli stradati. Uvijek budite uzor svom djetetu jer djeca pirotehnička sredstva ne doživljavaju opasnima ako ih i vi koristite. Obavezno djecu poučite o načinu rukovanja i mogućim posljedicama.
  • - Pirotehnička sredstva nisu igračke. Najčešće su ozljede šaka i prstiju, lica i očiju. Riječ je o dubokim ozljedama u kombinaciji s opeklinama, koje teško oštećuju funkcionalne dijelove šake, živce i tetive. Utjecaj topline eksplozije nakon nekoliko dana izaziva odumiranje tkiva pa je nužno izvesti nekoliko slojeva djelomičnih amputacija. Oči, pak, najčešće stradavaju od opeklina i čestica raketa ili petardi.
  • - Bitno je preventivno reagirati da bi se izbjegle nesreće, jer prilikom rukovanja oružjem i eksplozivom najčešće stradavaju mlade, neiskusne i nestručne osobe. Također, konzumiranje alkohola čest je pratitelj takvih nesreća.
  • - Budite odgovorni i ne podcjenjujte dječju zainteresiranost za oružje, a ako ga posjedujete, čuvajte ga na za djecu nedostupnim i zaključanim mjestima.
  • - Djeco, ne dirajte nepoznate predmete, ne rastavljajte ih, ne pomičite ih. Zapazite li ih, odmah pozovite roditelje ili policiju.
bricks2016

 

Log in to comment

policija alkohol 1

Od 20 sati 9. prosinca do 6 sati 10. prosinca policijski službenici PU osječko – baranjske proveli su na području čitave županije pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

 

Log in to comment
policija2

U subotu 9. prosinca i nedjelju 10. prosinca na području cijele Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici provest će pojačane mjere u prometu. Mjere će biti usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Od 8 do 16 sati 11. prosinca, također na području čitave policijske uprave, a u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama, policijski će službenici provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

bricks2016

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.