reklamavelika2015a

ministar1

Danas je u radnom posjetu Općini Podgorač bio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Ministra, njegove suradnike i saborskog zastupnika Stjepana Čuraja u općinskoj vijećnici Općine Podgorač dočekali su načelnik Općine Podgorač Goran Đanić sa suradnicima.

.be

Teme sastanka su bile dobrobiti novog zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, problemi općine Podgorač, komunalni projekti općine Podgorač i izgradnja Poduzetničke zone u Podgoraču.

Ministar Predrag Štromar o sastanku je između ostalog izjavio.

ministar3

„Razgovarali smo o problemima u kojima se može pomoći od strane vlade Općini i svim žiteljima. Tema je bio i zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave koji se od 1.1.2018. počinje primjenjivati i po kojemu će sav porez na dohodak biti prihod općina. Općine će time dobiti jedna dodatna sredstva koja će moći koristiti za sve potrebe koje građani ovdje imaju. To će biti nenamjenska sredstva koja će se moći koristiti i za vrtić i za nogostup, za uređenje groblja, za pripremu projektiranja vodovoda, odvodnje, sve ono što općini treba. Načelnik je izuzetno zadovoljan time, a i vijećnici će lakše moći donositi odluke kad donose proračun. Dotaknuli smo i sve druge probleme kao retencije, akumulacije koji se trebaju napraviti, vodovod za koji ćemo iduće godine osigurati sredstva preko Hrvatskih voda kako bi 100% domaćinstava bilo spojeno na vodovod, a ne samo 92% koliko je trenutno. Bilo je još i drugih tema, a najbitnija tema je bila gospodarstvo i to kako stvoriti uvjete za zapošljavanje. Ako se i ima škola, vrtić i sve što treba komunalno, a nema mogućnosti za zapošljavanje onda opet ljudi odlaze. Ideja je da se čim prije završi s Gospodarskom zonom i da se čim prije oni koji su zainteresirani mogu uključiti u obavljanje djelatnosti u gospodarskoj zoni, da izgrade tvornice i zaposle ljude.”

Načelnik općine Podgorač Goran Đanić o sastanku je rekao.

ministar4

„Izuzetno sam zadovoljan što je Potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva gospodin Predrag Štromar došao u našu Općinu vidjeti koji su naši problemi i naše poslove kojima se mi ovdje bavimo. Ovo je jedna manja općina u Slavoniji i baranji i Osječko – Baranjskoj županiji. Upoznali smo ga sa svim našim projektima koji su u tijeku od vodovoda, kanalizacije, industrijske zone, akumulacija koje se kod nas projektiraju i ostalih manjih projekata. Gospodin ministar je rekao da će se uključiti u rješavanje završetka vodovoda Budimci – Poganovci, kanalizacije Razbojište -, Stipanovci, ali i ovih drugih komunalnih projekata kao izgradnja akumulacije. Naše je da se javljamo na natječaje i projektiramo. Sigurno Općina Podgorač neće bit zapuštena i zapostavljena. U svakom slučaju interes Hrvatskoj vladi je zaustavljanje raseljavanja, a tu će se pomoći kroz izgradnju poslovne zone. Nije dovoljan samo, vodovod, kanalizacija, plinifikacija nego i pomoć pri završetku poslovne zone i da se otvore radna mjesta. Poduzetnička zona ima 8 hektara, trenutno se radi elektroenergetski sustav, odvodnja, vodovod, a na proljeće očekujemo izgradnju plinifikacije, ceste i da će slijedeće godine biti u punoj funkciji.”

ministar5

Nakon sastanka ministar Predrag Štromar i načelnik Goran Đanić obišli su radove u Poduzetničkoj zoni Podgorač gdje ga je gradonačelnik upoznao s trenutnim radovima i što je još sve potrebno napraviti u zoni.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.