bon2017 12

podgorac1
Jučer je u Podgoraču održana tradicionalna 27. Smotra folklora i narodnih običaja "Oj, jesenske duge noći". Smotra se održala u novoj sportskoj dvorani Osnovne škole "Hinka Juhna" u Podgoraču u kojoj se okupilo mnogo posjetitelja. Na početku su sve nazočne pozdravili u ime domaćina predsjednica HKUD Podgoračani Zdenka Vukomanović i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić.
podgorac2
Uslijedio je bogati više satni program u kojem su prikazane raznolike narodne nošnje, izvedene mnoge narodne pjesme, otplesani narodni plesovi, a prikazan je i kratki igrokaz. U programu su sudjelovali HKD ,,Podgoračani" Podgorač i Mali folkloraši, KUD,,Seljačka sloga" Šljivoševci, MPS ,,Baje" lvanovac, HKD ,,Vukojevci" Vukojevci, HKUD ,,Darda" Darda, KUD ,,lvan Goran Kovačić" Beravci, Zbor umirovljenika Našice, KUD ,,Slavonac" Podravska Moslavina, KUD ,,Seljačka sloga" Turanovac
podgorac3

Načelnik Općine Podgorač je nakon manifestacije između ostalog izjavio.

"Jako sam zadovoljan što se 27 godina održava tradicija očuvanja i prikazivanja kulturne baštine. Važno je da se ne zaborave narodni običaji i HKUD "Podgoračani" je u našoj općini najvažniji u dijelu očuvanja kulturne baštine. Jako sam zadovoljan s radom i suradnjom i s predsjednicom KHUD-a Zdenkom Vukomanović koja jako dobro radi sa svojom ekipom. Također sam ponosan što je danas bila puna dvorana u Podgoraču. Zahvaljujem se i vijećnicima Općinskog Vijeća Podgorač koji su podržali da se u proračunu osiguraju financijska sredstva za ovu manifestaciju. Kao slavonac volim takva događanja gledati i pratiti i u svakom slučaju mi je drago da će se ovakva manifestacija nastaviti i idućih godina. Također kao izaslanik župana Osječko - baranjske županije Ivana Anušića i kao potpredsjednik Skupštine Osječko - baranjske županije mogu reći da će i županija dalje podržavati ovakva događanja. To su običaji Slavonije i Baranje i prezentacija običaja, a županiji je jako važan razvoj i očuvanje kulturne baštine."

Nakon manifestacije druženje sudionika i gostiju je nastavljeno u Hrvatskom vatrogasnom domu u Podgoraču uz zakusku i Tamburaški sastav "Čokanj" iz Našica.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.