reklamavelika2015a

podgorac1

Danas je u prostorijama Općine Podgorač održano potpisivanje ugovora o odobravanju financijskih sredstava za kapitalne investicije na vjerskim objektima u Općini Podgorač.

Sredstva su dobile Župa Sv. Nikole Biskupa Podgorač, Župa Presvetog Trojstva Budimci, Crkvena Općina Budimci i Kršćanska Adventistička crkva u Stipanovcima.

Goran Đanić načelnik Općine Podgorač o ovoj donaciji je između ostalog izjavio.

podgorac3

"Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje s vjerskim zajednicama, ali ove godine u malo drugačijem obliku. Pozvali smo sve predstavnike vjerskih zajednica na području Općine Podgorač, kako bi potpisali ugovor o sufinanciranju projekata na uređenju infrastrukture vjerskih i pomoćnih objekata. Tu se dakle radi o crkvi, župnom dvoru kao i drugim pomoćnim zgradama koje su bitne za rad vjerskih zajednica. Na području Općine Podgorač najveći dio stanovništva je u Katoličkoj župi Podgorač, iza toga je župa Budimci, Pravoslavna crkva u Budimcima i Adventistička crkva u Stipanovcima. Mi smo i do sada sufinancirali određene projekte, ali ovaj puta na drugačiji način. Drago mi je da će naši vjernici imati bolje uvjete u crkvama, a cilj nam je i interes da se osjećaju bolje i ugodnije u vjerskim objektima. Znamo da sve vjere zagovaraju dobro i u svakom slučaju nam je drago da možemo pomoći i uključiti se u razne projekte vjerskih zajednica."

Nekoliko riječi o ovoj donaciji rekao je i Jonatan Kubena starješina mjesne Adventističke crkve u Stipanovcima.

podgorac2

"Zahvalio bih se Općini Podgorač i našem načelniku Goranu Đaniću što svake godine ima razumijevanja za vjerske zajednice općenito pa tako i našu. Mi smo jedna manja zajednica na području Općine, ali baš zbog toga nam ovakve donacije uvelike pomažu. Još jednom se u ime crkve, ali i u svoje osobno ime zahvaljujem načelniku Goranu Đaniću što pomaže kako nama tako i ostalim vjerskim zajednica, kao i svim udrugama i klubovima koji djeluju na području Općine Podgorač.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.