bon2017 12

podgorac3
Polaganjem vijenaca, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i euharistijskim slavljem u Podgoraču je obilježen Dan općine koji se slavi 14. veljače, na blagdan sv. Valentina. Izaslanstvo Općine na čelu s načelnikom Goranom Đanićem kod spomen obilježja na groblju u Podgoraču položilo je vijenac i upalilo svijeću, a molitvu je predvodio župnik župe sv. Nikole biskupa u Podgoraču, vlč. Željko Benković.

Na svečanoj sjednici, uz podgoračke vijećnike i čelništvo Općine, među brojnim gostima bili su saborski zastupnik Domagoj Hajduković, župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, potpredsjednik Gradskog vijeća Našica Hrvoje Šimić te načelnici Donje Motičine i Feričanaca Željko Kovačević i Antun Glavaš.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Moguša, načelnik Goran Đanić se osvrnuo na jednogodišnje razdoblje, naglasivši kako Općina vodi stalnu skrb za sva naselja i bolji život stanovnika.

"Pojačana su komunalna ulaganja u svih devet naselja općine, obnovljeni su društveni domovi, a hortikulturalno su uređena središta većih naselja i sva groblja" - rekao je Đanić.

U svom izvješću Đanić je govorio je o izgradnji poduzetničke zone. ''S ponosom mogu naglasiti da je konačno sve spremno za početak gradnje zone. Ove godine bi trebali biti gotovi radovi na izgradnji trafostanice i niskonaponske mreže u vrijednosti milijun kuna te na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje ukupne vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna. Te radove financirat će Općina Podgorač u suradnji s HEP-om i Našičkim vodovodom, a sredstva očekujemo apliciranjem putem javnih natječaja resornog ministarstava i Osječko-baranjske županije. U sljedećoj godini preostala bi izgradnja ceste i javne rasvjete u zoni'', naglasio je načelnik Goran Đanić.

podgorac1

Čestitke općinskim vijećnicima i svim mještanima općine Podgorač uputio je župan Vladimir Šišljagić, koji je istaknuo kako vjeruje da će se zajedničkim angažmanom osigurati potrebna sredstava za infrastrukturu u zoni. ''Drago mi kazati kako ova općina sa skromnim proračunom, uz uvažavanje određenih prioriteta mještana, uspjela napraviti mnogo'', kazao je župan Šišljagić.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja zaslužnim pojedincima. Povelju Općine za doprinos društveno-političkom razvitku i promociji Općine Podgorač u inozemstvu dobila je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, a Zahvalnicu Općine za zasluge u promicanju humanitarnog djelovanja dobio je Đuro Veber za 50 puta darovanu krv.

podgorac4

Općinsko slavlje svojim nastupom uveličale su članice pjevačke sekcije HKD-a Podgoračani, a prigodno druženje organizirano je u Vatrogasnom domu.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.