bon2017 12

budimci1

U nazočnosti investitora, izvođača radova i čelnika općine Podgorač, jučer su svečano otvoreni radovi na izgradnji prve faze spojnog cjevovoda Budimci – Poganovci u dužini 6200 metara.

Nositelj investicije je komunalna tvrtka Našički vodovod d.o.o., a vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna. Sa 80 posto iznosa radove financiraju Hrvatske vode, a sa preostalih 20 posto Našički vodovod i Općina Podgorač. Riječ je o značajnim radovima čija realizacija će označiti kraj višegodišnjeg projekta-

budimci4

„Konačno smo pri kraju radova koji omogućavaju pristup vodi mještanima općine Podgorač. Ovo je finalizacija posla koji je krenuo 2010. kada je održan prvi sastanak u Hrvatskim vodama i dogovorena realizacija vodoopskrbe općine Podgorač, a koju polako privodimo kraju.“ – rekao je Oto Dudjak, direktor Našičkog vodovoda.

Ovi radovi bi trebali biti okončani do kraja ove godine, nakon čega bi uslijedila druga faza, odnosno izgradnja sekundarne mreže u naseljima Budimci i Poganovci, a za što je potrebno osigurati financijska sredstva od 2 milijuna kuna.

budimci2

„Ovi radovi moraju biti gotovi do 31. prosinca ove godine, tako da bi već u proljeće sljedeće godine mogli nominirati izgradnju sekundarne mreže za dodjelu financijske potpore od Hrvatskih voda. Ovim putem želim se zahvaliti Hrvatskim vodama koje su omogućile novce za prvu fazu izgradnje vodoopskrbne mreže dionice magistralnog cjevovoda Budimci.“ – Poganovci – rekao je direktor Oto Dudjak. Dodao je da čim završi izgradnja sekundarne mreže u Budimcima i Poganovcima, mještani ta dva naselja koji se trenutno opskrbljuju vodom iz bunara, a koji ne daju dovoljno količine vode i u vrijeme suše javlja se problem sa redovitom opskrbom, moći će se priključiti na vodovodnu mrežu. Trošak priključenja na izgrađenu vodovodnu mrežu, kaže Dudjak, za mještane neće biti veći od 2000 kuna, a moći će ga podijeliti na nekoliko rata.

Načelnik općine Podgorač Goran Đanić izrazio je ogromno zadovoljstvo ovim projektom. Njemu je najvažnije da ljudi napokon dobiju pitku vodu.

budimci3

„Ovo je veliki dan za općinu Podgorač, jer ovim činom i za deveto naselje u općini prestaju muke sa nestašicom vode u ljetnom razdoblju, čega se svi dobro sjećamo. Osim toga, konačno će biti realiziran u potpunosti projekt vodoopskrbe općine Podgorač, vrijedan oko 15 milijuna kuna. U 2017. godini svi mještani će ispred svojih kuća imati pitku vodu te ih pozivam ovim putem da se priključe na vodovodnu mrežu.“ -  naglasio je načelnik Đanić.

Također je zahvalio svima koji su omogućili da projekt vodoopskrbe općine Podgorač koji je započet 2010. godine, polako se privodi kraju.  

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.