bon2017 12

podgorac1

Radovima u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Podgoraču, na dionici od kraja ulice do križanja sa županijskom cestom prema Ostrošincima, ovih je dana započela završna faza izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Podgorač. Riječ je o 960 metara spojnog cjevovoda, koji je ključna točka za puštanje u pogon cjelovitog sustava odvodnje u Podgoraču.

Načelnik općine Podgorač Goran Đanić jučer je u pratnji direktora Našičkog vodovoda d.o.o. Ota Dudjaka obišao gradilište, gdje su, nakon što su Hrvatske vode osigurale sredstva, započeli završni radovi, a sve s ciljem da budu gotovi do kraja ove godine. Vrijednost radova koje izvodi Čelebija-ing d.o.o. Gornja Vrba, je 490.000 kuna. Načelnik Goran Đanić izrazio je zadovoljstvo završnom fazom kanalizacijskog sustava.

„U tijeku su završni radovi na kanalizaciji i zadovoljan sam što se ova značajna investicija konačno privodi kraju. To je trebalo biti gotovo još prije nekoliko godina, ali nije zbog financijskog uvjetovanja Hrvatskih voda. Tako da su do danas izvedeni radovi  financirani putem Europske investicijske banke, Našičkog vodovoda i Općine Podgorač. No, ove radove sa 80 posto sufinanciraju Hrvatske vode, a preostali iznos osigurat će Našički vodovod i Općina Podgorač. Nadamo se da će vremenski uvjeti biti povoljni i da će radovi biti gotovi do kraja godine. Nakon toga svi mještani Podgorača moći će se priključiti na kanalizacijsku mrežu.“ – istaknuo je Đanić, koji je zahvalio na suradnji i generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurkoviću te direktoru Našičkog vodovoda Otu Dudjaku. Ujedno je najavio i daljnje planove što se tiče sustava odvodnje na području općine Podgorač. Riječ je o izgradnji kanalizacijskog sustava za naselje Razbojište te rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove mreže u Stipanovcima.

„Te projekte smo putem Našičke razvojne agencije NARA d.o.o. nominirali za sufinanciranje iz fondova EU. Očekujemo da će europska sredstva stići i da ćemo sljedeće godine otvoriti i same radove. Što se tiče ostalih aktivnosti, priprema se projekt izgradnje kanalizacije za naselja Bijela Loza, Budimci i Poganovci. Narednih godina bit će realizirani višemilijunski projekti na izgradnji kanalizacijske mreže širom naše općine.“ – najavio je načelnik Goran Đanić.

Zadovoljstvo što odvodnja u Podgoraču konačno ulazi u svoju završnu fazu izrazio je i direktor Našičkog vodovoda Oto Dudjak. Naglasio je da se završetkom ovog projekta konačno ostvaruje ono što je stanovnicima Podgorača obećano prije osam godina.

„Bilo je problema s Hrvatskim vodama, smo bili strpljivi i uporni. Drago mi je što smo zajednički, dogovorom i suradnjom riješili jedno važno pitanje za stanovnike Podgorača. To nam je izuzetno važno i zbog europskih direktiva.“ -  zaključio je Oto Dudjak.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.