bon2017 12

[sigplus] Critical error: Image gallery folder Slike_tekstovi/2015/7mjesec/30/v2 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

igre1

U organizaciji NK Sloga i Općine Podgorač, prošlog vikenda održana je Podgoračka ljetna noć. Podgoračani i njihovi gosti uživali su u dobro posjećenoj pučkoj veselici, a koja se sastojala od gastronomskog i zabavnog programa.

 

U kuhanju čobanca natjecalo se ukupno 13 ekipa iz Podgorača, Razbojišta, Našica, Koške, Đurđenovca i Beničanaca. Organizator se pobrinuo za kvalitetno meso, vodu i drva, dok je ostalo mala tajna svakog kuhara. Nakon dvosatnog kuhanja na posao se dalo stručno povjerenstvo na čelu s iskusnim Dragom Valekom.

- Odluka nije bila jednostavna, bilo je jako dobrih uzoraka i prva tri smo morali nekoliko puta kušati da bismo donijeli konačnu odluku – rekao je Valek. Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da su najbolji čobanac skuhali Đurđica i Zdenko Ostopanj iz Razbojišta, drugo mjesto pripalo je Jeleni Maligec i Kristini Kiralj iz Našica, dok je treće mjesto pripalo Danijelu i Damiru Ričko iz Podgorača.

igre2

Održane su i tradicijske igre - skakanje u vreći za djecu do 14 godina te potezanje konopa i nošenje pivskih gajbi za odrasle. Iako pobjeda nije bila važna, natjecatelji u potezanju konopa borili su se do zadnjih atoma snage. Pobijedila je ekipa I. Udruge starih športova Slavonac iz Našica, drugo mjesto zauzela je ekipa II. USŠ Slavonac, dok je treće mjesto pripalo ekipi Žgoljavci iz Podgorača. U nošenju pivskih gajbi najspretniji i najbrži bio je Franjo Sili. Drugo mjesto osvojio je Dalibor Brnjak, dok je treći bio Ivica Hamuljak. Najviše sreće u skakanju u vreći imala je Samanta Varga, ostavivši iza sebe Josipa Borovičku, dok je treće mejsto osvojio Ivan Perić.

Nakon završetka atraktivnih natjecanja posjetitelji su počašćeni čobancem te je nastavljeno druženje i veselje, uz svirku Zorko benda.

Načelnik općine Podgorač Goran Đanić nije skrivao oduševljenje.

- S obzirom na to da je ovo deseta godina, a bilo je problema, odnosno i loših i dobrih trenutaka, mogu ocijeniti ovu manifestaciju doista uspješnom. Podgoračka ljetna noć doista nudi za svakoga ponešto, od programa za djecu, do programa za odrasle. Osim kirvaja u veljači ovo je najveća manifestacija okupljanja mještana, a što je i cilj nas organizatora – istaknuo je Đanić. Naglasio je važnost održavanja Podgoračkih ljetnih noći.

- Podgoračka ljetna noć na ponos je Općini i trudit ćemo se da i ubuduće organiziramo ovakve i slične događaje, iako financijska sredstva nisu mala. Oko 25.000 kuna koštaju dvije Podgoračke ljetne noći, no smatram da je manifestacija postala prepoznatljiva ne samo u Podgoraču nego i šire, i zato nećemo odustati od održavanja – istaknuo je načelnik Đanić, koji je prekinuo godišnji odmor i s mora se vratio u Podgorač.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2015/7mjesec/30/v2{/gallery}

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

banner1

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.