bon2017 12

clip1

U organizaciji udruge „INFER“ Feričanci, 06. listopada 2017.g u prostorijama vijećnice Općine Feričanci održano je predavanje pod nazivom „Suradnjom udruga do EU projekata i zapošljavanja kroz EU projekte“.

Predavanje je održala Emilija Malovčak, predsjednica Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i voditeljica projekta Volonterska platforma „STAV Našica“. Predavanje je bilo namijenjeno predstavnicima udruga s područja Općine Feričanci, predstavnicima jedinice lokalne sam samouprave te mještanima Feričanaca.

Cilj predavanja bio je informirati ciljanu skupinu o mogućnostima i prednostima apliciranja projekata na natječaje iz fondova EU, kojoj pravnoj osobi i gdje se javiti za pomoć u vezi navedenog, gdje pronaći informacije o trenutnim EU natječajima i natječajima u najavi. Da bi se projekti prijavili, potrebno je pokrenuti bolje umrežavanje udruga i formirati zajedničke projekte.

clip2

Predavanje je otvorila organizatorica, Lidija Jurišić, predsjednica udruge „INFER“ Feričanci koja je istaknula kako joj je želja pokrenuti udruge u Feričancima i potaknuti ih na razmišljanje o financiranju kroz EU fondove. Smatra da je za to važno umrežavanje i upoznavanje istih sa relevantnim informacijama o EU projektima i mogućnostima poput zapošljavanja unutar udruga. Istaknula je kako joj je bila želja da predavanje održi predavač koji dolazi iz udruge i koji ima zavidna iskustva u pisanju i provedbi EU projekata, te da je zato Emilija Malovčak bila idealan kandidat za to. „Omogućiti zapošljavanje u udruzi i raditi na stalnom unapređenju zajednice, kao što to radi CLIP Našice, svakako je za prezentiranje kao primjer dobre prakse. „ istaknula je Jurišić.

Prisutni su dobili informacije o važnosti uloga u razvoju lokalne zajednice, kako se uključiti u rad lokalne uprave, informacije o EU fondovima, Europskom socijalnom fondu, praćenju EU natječaja te kako izraditi, prijaviti i provesti EU projekt. Kao preduvjet za sve navedeno prezentirano je umrežavanje udruga i važnost dobrih partnerstva na projektima. Predavačica je istaknula i dobrovoljni rad u udrugama, koji stvara posebnu čar i daje posebno zadovoljstvo članovima udruga. Naglašava da taj rad treba formalizirati kao volonterstvo i uz osobno zadovoljstvo zbog dobrobiti, osobi za doprinos omogućiti i prava koja joj stoje na raspolaganju na temelju Zakona o volonterstvu. clip3

„Nitko nije dovoljno dobar da bi uspio sam, vi možete znati plesati i pjevati, a CLIP Našice vam stoji na raspolaganju da vam kroz projekte pomogne osigurati uvjete u kojima ćemo zajedno zablistati.“ prisutnima je poručila Emilija Malovčak.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.