bon2017 12

vino fericanci krstenje 1

U Feričancima na Božilovcu u vinogradima feričanačke vinarije Feravino tradicionalnim rezanjem vinove loze i blagoslovom vinograda proslavljen je blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, koji je jedan od najznačajnijih blagdana za vinogradare Slavonije.

Vinograde je blagoslovio vlč. Vicko Obradović, župnik Župe Sv. Duha u Feričancima, poželjevši obilje vina i uspješnu godinu.

Par riječi o vinu iz prošle godine rekao je i direktor prodaje i marketinga u Feravinu Luka Varga: „Berba 2015.  jedna je od najboljih u posljednjih 20 godina. Karakterizira ju izražena sočnost, voćnost, mekoća i svježina u jednom. Na ukusu, vina su bogata s dosta ekstrakta te vrlo ugođenim kiselinama. Mlada frankovka i mlada graševina pokazatelji su novog pravca kojim se kreće vinarija. Tijekom prošle godine na mnogim svjetskim ocjenjivanjima vina osvojena su i brojna odličja."

Ovom tradicionalnom obilježavanju uz domaćine iz tvrtke Osilovac i Feravino iz Feričanaca te Nexe grupe iz Našica nazočio je i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, a tu su bili i veleposlanica NR Kine Deng Ying kao i veleposlanik Rusije Anvar Azimov, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Antun Kapraljević, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar kao i načelnik općine Feričanci Antun Glavaš te mnogi drugi uvaženi gosti i posjetitelji iz Feričanaca i okolice.

vino fericanci krstenje 2

 

Prije, ali i poslije tradicionalne rezidbe, uz tamburaše i dvije velike vatre svi posjetitelji i gosti mogli su uživati u pečenju kobasica i slanine tako da su se, iako je vrijeme uobičajeno hladno za ovaj dio godine, mogli dobro zabaviti. Naravno, tu je bilo i kuhanog feričanačkog vina što je sigurno ljubitelje dobre kapljice itekako razveselilo. 

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.